Vier nieuwe Michelinsterren in Brabant:

‘Culinair loopt de provincie voorop’ Acht nieuwe Michelin-sterren in Nederland, waarvan de helft in Brabant.

Dat kán geen toeval zijn, zegt top-kok Danny Jansen, bekend van 24-Kitchen. ,,Het bevestigt dat Brabant ook gastronomisch de beste provincie is.”

Jazeker, de Raamsdonksveerse kookkunstenaar is een chauvinist, erkent hij. ,,Maar als het om culinair genoegen gaat, loopt Brabant altijd voorop. Onze bourgondische aard heeft altijd goed eten opgeleverd. Dat is niks nieuws, maar valt door al die Michelin-sterren nu meer op.”

Toptenten
Danny Jansen, die zelf enkele jaren ervaring opdeed als kok bij De Zwaan in Etten-Leur, roemt de culinaire prestaties in Brabantse gelegenheden. ,,Veertig jaar geleden al Cas Spijkers met De Swaen Oisterwijk, ooit twee sterren. En wat dacht je van De Hofstee in Bladel en De Duinrand in Drunen?Dat waren destijds al gerenommeerde toptenten.”

De tv-kok is oprecht blij voor Bram en Patricia Helleman, die ‘eindelijk’ op Michelin-niveau doorbreken met hun Zout & Citroen in Oosterhout. ,,Keihard werkende klasse. Topsport. Die verdienen deze ster al jaren.”

Met Noble Kitchen in Cromvoirt, Versaen in Ravenstein en Eden in Valkenswaard brengen zij het aantal Brabantse restaurants met één ster nu op negentien. Daarnaast telt deze provincie natuurlijk ook nog de drie restaurants met twee Michelin-sterren: Tribeca in Heeze, De Lindehof in Nuenen en De Treeswijkhoeve in Waalre.

Imposant
,,Een imposant rijtje”, vindt Danny Jansen, ,,maar het verbaast mij niet. In die zin dat alle kenners en mensen met smaak wel weten dat Brabant al zo lang staat voor gastronomisch genoegen. Dat kan een fantastisch frietje zijn, maar ook een prachtig bordje in het hogere segment bij Zout & Citroen.”

Bron: BN De Stem – John Bas 13 jan. 2020

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.