“We zeiden al een tijdje dat als de Witte Leeuw ooit nieuwe eigenaren nodig heeft, wij die rol heel graag willen vervullen.”

In Raamsdonksveer heeft de Witte Leeuw onlangs nieuwe uitbaters gekregen; Bjorn en Lisa. “We komen allebei uit Raamsdonksveer en zeiden al een tijdje dat als de Witte Leeuw ooit nieuwe eigenaren nodig heeft, dat wij die rol heel graag willen vervullen.” En hoop wordt werkelijkheid; 28 april heeft dit jonge koppel de deuren van hun café officieel geopend. Vol goede moed en ideeën kijkt dit koppel de toekomst tegemoet. Lees verder om beter kennis te maken met deze jonge ondernemers.

Bjorn Huigen en Lisa Simons zijn begonnen met de nieuwe start van de Witte Leeuw, midden in de corona crisis. Lisa had al horeca ervaring, Bjorn echter nog niet. Toch zijn ze beiden soepeltjes in het horeca-bestaan gerold. “Het gaat me eigenlijk allemaal beter af dan dat ik gedacht had, maar ik regel voornamelijk de zaken achter de schermen. Lisa staat vooral achter de bar en daar merk je echt dat ze al ervaring heeft. Alles viel eigenlijk na een tijdje op zijn plaats.”                                                                                                                                    

Beginnen tijdens de lockdown had enigszins ook voordelen. “Doordat we een tijdje dicht waren, hadden we genoeg tijd om rustig te verbouwen. We hebben echt bijna alles vernieuwd en opnieuw geverfd. Ook was het wel fijn dat we rustig konden wennen aan de verandering in ons leven.” Beiden werken op het moment ook nog in dienst; Lisa als mondhygiënist en Bjorn als electricien, maar Lisa gaat binnenkort stoppen om zich volledig op haar nieuwe onderneming te richten.

28 april mochten ze dan eindelijk open, wat ondanks de vertraging toch een positieve opening was. “Heel veel mensen waren nieuwsgierig naar de nieuwe uitbaters en wat we hadden gedaan met de Witte Leeuw dus er kwam best wat publiek op de opening af. Vanaf toen hebben we zo goed mogelijk geprobeerd om de klanten tevreden te stellen. Wat best goed lukt, haha.” Voor beiden is het klantencontact en zien dat mensen plezier hebben tijdens het eten in het café wat ze blij maakt en ze vertrouwen geeft in de toekomst, ondanks corona.

Op het moment zijn ze dan ook bezig met take-away. “We hopen echt dat we in de toekomst gewoon altijd open kunnen zijn, zonder lockdowns. Dan onderhoud je ook het beste contact met je vaste klanten, bovendien missen we het klantcontact echt als we dicht zijn. Bij take-away kan je wel een praatje maken maar dan zit er geen gezellige sfeer in het café.” 

Als beste kwaliteiten van een ondernemer noemt Bjorn ook heel toepasselijk creativiteit en doorzettingsvermogen. “Als je eraan denkt om zelf ondernemer te worden zeg ik gewoon doen. Ga ervoor.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.