“We namen een risico maar zijn nu veel gelukkiger.”

Wat met een grapje begon is nu een succesvolle onderneming: Smeulders & Simons advocaten. Diane: “Ik maakte een grapje tegen Marieke dat we samen ooit eens ons eigen kantoor zouden moeten beginnen. Vorig jaar hebben we de stap echt gezet.” Diane en Marieke werkten eerst op een kantoor samen, waar het erg goed klikte. Samen realiseerden ze dat je soms een risico moet nemen om te doen wat je leuk vind en dat is precies wat ze hebben gedaan.

Diane Smeulders en Marieke Simons komen allebei uit de buurt van Geertruidenberg; beiden wonen in Raamsdonksveer. Diane heeft het eerste jaar van haar rechtenstudie in Rotterdam gedaan en is daarna overgestap naar de Universiteit van Tilburg. Na haar studie heeft ze een jaar als jurist gewerkt, waarna ze het advocaten leven is ingerold. HBO sociaal juridische dienstverlening is waar Marieke mee begon, daarna heeft ze haar bachelor en master rechtsgeleerdheid behaald aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam hierna is ze als advocaat begonnen.

De twee werkten nog geen week samen en het ging al zo goed dat ze dachten: hier moeten we iets mee! “Corona gaf ons gek genoeg een zetje om ons eigen bedrijf te beginnen. Daardoor hadden we het gevoel van: laten we het gewoon doen! Daarna viel alles geleidelijk op zijn plekje; “we vonden toevallig een leuk kantoor in Raamsdonksveer. Dat paste goed bij onze wens om dichtbij huis te werken. Bovendien hebben we hier ons netwerk.” Vanaf 1 januari is het kantoor officieel open en Diane en Marieke zijn tot nu toe enorm positief. “Het past zoveel beter bij ons, ons eigen bedrijf. We hebben nu de vrijheid om een zaak te behandelen zoals wij dat rechtvaardig achten en als iets niet haalbaar is kunnen we gewoon nee zeggen. Dat moet af en toe ook.”

Naast de ruimte die ze gebruiken in het kantoor hebben ze nog een kamer over…. “In de toekomst kan er daar wel nog iemand bijkomen, ja. Misschien eerst een stagiaire, of een secretaresse. Maar als het heel goed klikt met iemand zouden we er zeker nog een partner bij kunnen nemen. Over tien jaar hopen we wel gegroeid te zijn. We hebben dan zeker ondersteunend personeel en misschien wel een eigen pand.” Marieke zou ook graag patroon willen zijn (een beginnend advocaat onder haar hoede nemen). “Dat lijkt me zo leuk, drie jaar ondersteun je dan iemand. Dat betekent echt veel voor diegene.”

Tips voor mensen die twijfelen om hun eigen onderneming te starten hebben ze zeker. “We weten er alles van hoe het voelt om te twijfelen! Wel is belangrijk dat je geen doemdenker bent: blijf positief over hoe het zal gaan en werk vanuit je eigen visie. Je verdient niet meteen bakken met geld en het kan dat je een stroeve start hebt, maar als jij gelooft in jouw bedrijf en er hard voor werkt komt het ongetwijfeld goed.”

 

 

Meld u nu aan bij de VOG om ook benaderd te worden voor een interview!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.