VOG Nieuwjaarsborrel: een ouderwets gezellige avond!

Eindelijk kon het weer! Na een lange tijd was het op 17 februari weer tijd voor een ‘ouderwetse’ borrel. Op de nieuwjaarsborrel konden we elkaar als ondernemers weer in informele sfeer ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Het was weer even wennen, maar het was een gezellige en geslaagde avond!

De VOG was met haar leden te gast bij Café de Witte Leeuw in Raamsdonksveer. Ruim 100 leden hadden zich aangemeld voor de nieuwjaarsborrel, dus het beloofde een gezellige avond te worden. Nadat de eerste ondernemers binnen waren gedruppeld en het café goed vol stond, opende de VOG-voorzitter Rom van Oers de avond met een korte speech.

“Het is erg fijn om elkaar weer zo in het café te kunnen treffen. We hebben de afgelopen twee jaar de nodige borrels gemist door de coronacrisis”, aldus Rom van Oers. Deze borrel zou in eerste instantie een eindejaarsborrel zijn in december, maar door de sluiting van de horeca kon deze niet plaatsvinden. Met het ingaan van de nieuwe versoepelingen heeft het bestuur besloten om de eindejaarsborrel om te zetten in een nieuwjaarsborrel.

Voorzitter Rom blikt vooruit naar het wat ons in 2022 te wachten staat. “Er staan ons enkele uitdagingen te wachten. Zo hebben we mede door de coronacrisis te maken met een enorm personeelstekort in verschillende sectoren, waaronder de industrie en horeca. Hierdoor wordt de groei van deze sectoren belemmerd.” Ook voegt Rom toe dat we op dit moment een ongekend hoge inflatie kennen en dat de spanning tussen Rusland en Oekraïne steeds verder oploopt. Deze zaken kunnen effect hebben op het bedrijfsleven.

Daarna benoemde Rom de gemeenteraadsverkiezingen die in maart zullen plaatsvinden. “Als VOG willen we ervoor zorgen dat het belang van het bedrijfsleven op de agenda komt in de gemeenteraad.” Het bestuur heeft daarom een speerpuntenlijst opgesteld, waarmee het bestuur wil peilen hoe de partijen denken over het belang van het bedrijfsleven in de gemeente. “Deze speerpuntenlijst is gevuld met stellingen die alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Zo krijgen we een duidelijk overzicht van de standpunten van de partijen met betrekking tot het ondernemerschap”, aldus Rom.

Vervolgens benoemde Rom nog wat bestuurlijke zaken. De agenda van de VOG is voor het hele komende jaar gevuld, met als eerste activiteit de ‘Taste of Business’ op 10 maart. Meer daarover lees je hier: https://vog.nl/evenement/taste-of-business-2/. Tot slot doet Rom een oproep aan de VOG-leden: “Na 8 jaar heeft Marco Verbrugge het bestuur verlaten en we zijn hem dankbaar voor zijn inzet. Vanwege zijn vertrek zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. En het zou mooi zijn als we het bestuur kunnen versterken met vrouwelijke ondernemers!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.