VOG en de gemeenteraadsverkiezingen 2022

De Verenigde Ondernemers Geertruidenberg vindt het belangrijk dat de belangen van de aangesloten leden zo goed mogelijk behartigd worden. Daarnaast is informeren een belangrijke taak. 

Met de gemeenteraadsverkiezing in aantocht, lijkt het de VOG een mooi moment om eens na te gaan hoe de deelnemende politieke partijen tegen een aantal zaken aankijken. Uiteraard op lokaal, economisch belang. Daarom is met behulp van de ondernemers zelf een vragenlijst opgesteld. De lijst met gesloten vragen is door alle partijen ingevuld. Hieronder staat de uitgewerkte vragenlijst. Het geeft een beeld op de zienswijze van elke partij op de genoemde onderwerpen.

Van een aantal partijen hebben we ook een nuancering op hun antwoorden ontvangen. Het ontbreekt ons de ruimte om alles in detail hier te publiceren. We willen benadrukken dat politiek nooit zo zwart-wit is als de voor-tegen antwoorden in onderstaande tabel. Maar het geeft een indruk waar de verschillende partijen hun prioriteiten leggen en waar de ondernemersbelangen op de politieke agenda staan. 

In de onderste tabel staan de antwoorden op twee open vragen “Wat vindt u de grootste uitdaging voor de komende vier jaar?” en “Wat is het belangrijkste speerpunt uit uw verkiezingsprogramma?”. Tot slot is aan de partijen gevraagd om een prognose voor het aantal te behalen zetels te doen. Die is naast de uitslag van de vorige verkiezing in 2018 aangegeven.

De VOG bedankt alle politieke partijen hartelijk voor de door hun geïnvesteerde tijd en medewerking.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.