VOG online retail overleg 29 maart

Afgelopen maandag 29 maart organiseerde de VOG weer een online overleg met de retailondernemers. Burgemeester Witte, wethouder Mike Hofkens (Economische Zaken), Nicole de Kort (beleidsmedewerker Economische Zaken) en advocaat Geert de Haas van ESQ sloten ook dit keer weer aan.

Door de nieuwe versoepelingen mogen er meer klanten binnen op afspraak. Het exacte aantal hangt af van de winkeloppervlakte. Er werd een kort rondje langs de velden gedaan om te vragen hoe de zaken lopen met de versoepeling. Er kwamen een aantal problematieken naar voren die onderling zijn besproken.

In het vorige overleg is de huurproblematiek onder retailers al aangestipt. Onlangs is het vonnis uitgesproken dat ook retailers met verhuurders om tafel kunnen gaan om over huurkorting te praten tijdens de lockdown.

Ook is besproken welke activiteiten de retail kan gaan organiseren de komende tijd. Retailcoördinator Karin Luppens is hier hard mee bezig en er ligt al een plan klaar. Na de persconferentie van 12 april worden de vervolgstappen van dit plan bepaald!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten