VOG online horecasessie 12 april 2021

Afgelopen maandag 12 april was het weer tijd voor het maandelijkse horecaoverleg, georganiseerd door de VOG. Naast de grote groep horecaondernemers waren ook Burgemeester Witte, René Nouwens (KHN), wethouder Hofkens, beleidsmedewerker Nicole de Kort, stadspromotor Joyce Heijmans en Joyce Aarden aanwezig bij het overleg.

Om te beginnen gaf René Nouwens een update over de stand van zaken vanuit de Koninklijke Horeca Nederland. René vertelde dat de KHN weinig steun krijgt vanuit de politiek. De Tweede Kamer is helaas meer bezig met de formatie dan met de crisis, waardoor het moeilijk is om het e.e.a. geregeld te krijgen. Tevens houdt men in Den Haag krampachtig vast aan het aantal van 50 gasten/consumenten. Het is zo erg lastig om te achterhalen waarop wordt gestuurd.

Ook Burgemeester Witte vertelde over de stand van zaken. Ze legt uit dat er in de omgeving Baronie, de 9 omliggende gemeentes, druk overleg is en er ook formeel wordt gereageerd naar Den Haag. Zij voeren in de veiligheidsregio zwaar druk uit. De druk van de burgemeesters wordt hierdoor steeds groter en dat wordt via de veiligheidsregio nu landelijk opgevoerd.

Na deze ‘updates’ werd de 2e editie van de Walk of Taste geëvalueerd. Ook de editie van eind maart was erg succesvol en er is goed gehandhaafd. Vanwege de grote interesse is er al een 3e editie aangekondigd. Deze zal plaatsvinden op 24 en 25 april. Horecacoördinator Jamie van Dinteren ligt toe dat er ook overleg is met de retail en dat er in mei een ‘hartenactie’ komt waar de horeca bij betrokken gaat worden. Jamie is ook aan het kijken naar meer activiteiten.

Ook de problematiek rondom de werving van nieuw personeel werd aangekaart. De problematiek is van serieus formaat, vooral omtrent oproepkrachten. Koninklijke Horeca Nederland is al in overleg met hotelscholen en diverse ROC’s voor werving en imago. Er wordt ook gekeken of er onderling op een andere manieren kan worden samengewerkt.

In de rondvraag werd nog een aantal punten besproken. Zo werd afgesproken dat als er een algemeen imagocampagne komt vanuit de KHN, deze via Hubert ook naar de VOG en stadspromotor Joyce wordt gestuurd. Daarnaast gaat de VOG samen met Joyce, Jamie en een andere horecaondernemer kijken naar diverse communicatiemogelijkheden. Ook zal er met o.a. het Dongemond College contact worden gelegd voor promotie bij de leerlingen.

Er zal een volgende online sessie komen en die zal ingepland worden na de persconferentie en rondom het moment dat de horeca (gedeeltelijk) weer open mag.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.