Dringende oproep: Dongemondcollege zoekt stageplaatsen

Ten tijde van corona is het lastig om een stageplek te vinden voor leerlingen. Daarom doet het Dongemond College een dringende oproep aan alle bedrijven. Kunt u een leerling van de opleiding VMBO basis- en/of kaderberoeps klas 3 een stageplaats aanbieden?

Deze beroepsgerichte stage omvat in totaal 72 tot 80 uur en vindt plaats in de periode:

maandag 17 mei 2021 t/m vrijdag 28 mei 2021

Heeft u een stageplaats, laat het zo spoedig mogelijk weten via: kdeleeuw@dongemondcollege.nl

Welke bedrijven kunnen dit zijn? Dit loopt erg uiteen: van ICT-bedrijven, sportscholen, (online) detailhandel tot horeca. Leerlingen van het VMBO doen werkervaring op, ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dit helpt gelijk bij het kiezen van een vervolgopleiding in de toekomst. Misschien wel bij uw bedrijf…

Het Dongemond College vindt het enorm belangrijk dat de leerlingen verantwoorde keuzes maken met het oog op hun opleiding en toekomstige beroep. ‘Een kijkje’ in de praktijk biedt daarbij ondersteuning en is dus heel waardevol.

Het is de bedoeling dat de leerling kennismaakt met uw bedrijf en te weten komt wat een bepaald beroep inhoudt. Het is fijn als de leerling zo volwaardig mogelijk kan meedraaien in verschillende werksituaties.

Enkele aandachtspunten:

  • Onze leerlingen houden zich aan de werktijden die in uw bedrijf gebruikelijk zijn.
  • Het is belangrijk dat de leerling zoveel mogelijk te weten komt over uw bedrijf en beroep d.m.v. het verrichten van relevante werkzaamheden.
  • Voorschriften in het kader van corona die bij uw bedrijf gebruikelijk zijn, gelden ook voor de leerling.
  • Een docent van het Dongemond College zal met u contact opnemen gedurende deze stageperiode.
  • De leerlingen maken een verslag over hun stageperiode en bieden dit ter inzage aan.

Heeft u een stageplaats, laat het zo spoedig mogelijk weten aan Dhr. K. de Leeuw (vakdocent E&O), telefoon: 0162-513469 of 06-45057323, e-mail: kdeleeuw@dongemondcollege.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.