BenSign: “Ik wil altijd het beste eruit halen voor mijn klanten”

Benny Lankhaar is het gezicht achter BenSign, een reclamebedrijf gelegen op Dombosch. Al meer dan 11 jaar voorziet hij zijn klanten van binnen- en buitenreclame. Hij runt zijn zaak helemaal zelf en heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. In dit artikel vertelt Benny over zijn eenmanszaak en wat hij belangrijk vindt als ondernemer!

Door Sara Berende

Benny Lankhaar komt uit Oosterhout, maar groeide van jongs af aan op in Raamsdonksveer. Hij studeerde na de middelbare school aan het grafisch lyceum SintLucas in Boxtel en liep stage bij verschillende ‘signbedrijven’. Na zijn afstuderen, in 2004, kwam hij bij één van die bedrijven te werken. Maar vier jaar later, in 2008, besloot Benny het over een andere boeg te gooien. Hij stapte het ondernemerschap in en begon in 2009 een eigen signbedrijf vanuit huis: BenSign.

BenSign is een full service signbedrijf. Klanten kunnen bij Benny voor van alles terecht: “We voorzien klanten van ontwerp van huisstijl tot logo’s, van drukwerk tot uitvoer van voertuigbelettering, gevelbekleding, bedrijfskleding, spandoeken, frames, noem maar op.” In de afgelopen jaren is Benny’s bedrijf hard gegroeid. Hij investeerde in machines om het werk makkelijker te maken en verhuisde al drie keer vanwege de enorme groei in opdrachten. Inmiddels is het bedrijf gelegen aan  de Meerval op Dombosch.

BenSign is een eenmanszaak, wat betekent dat Benny geen werknemers in dienst heeft. “Daar heb ik bewust voor gekozen, want hierdoor doe ik wat ik leuk vind: zelf achter de machines staan en met mijn handen bezig zijn.” Ook de vrijheid van het ondernemerschap vindt Benny heel fijn: “Ik kan mijn eigen tijd indelen en zit niet gebonden aan vaste werktijden. Daardoor kan ik bijvoorbeeld tussendoor naar huis om mijn dochtertje even te zien!”

Klanttevredenheid staat bij Benny hoog in het vaandel: “Ik wil altijd het beste eruit halen voor mijn klanten en probeer altijd netjes en beleefd te zijn.” Die vriendelijkheid en beleefdheid vindt hij belangrijk in het ondernemerschap en zijn hem met de paplepel ingegoten. Dat we nu geen handen meer mogen schudden door de coronacrisis, vindt Benny daarom lastig. “Ik kom op veel plekken voor mijn werk en vind het fijn om dan de hand te kunnen schudden. Dat gaat nu helaas niet.”

Maar Benny krijgt door de crisis ook minder werk binnen. “Omdat het nu zo lang duurt, zijn mensen voorzichtiger geworden en wordt er minder geïnvesteerd in reclamedrukwerk.” Toch heeft Benny vertrouwen in de toekomst: “Ik denk dat de opdrachten als een raket omhooggaan als alles weer open gaat. Veel dingen zijn uitgesteld en die zullen weer ingehaald worden. Volgend jaar hoop ik dat we weer op de normale koers zitten!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.