VOG Online Horeca-sessie 11 januari 2021

Maandag 11 januari organiseerde de VOG samen met burgemeester Marian Witte en wethouder Mike Hofkens een online bijeenkomst voor de horeca. Alle horecaondernemers van de gemeente waren ook dit keer door VOG-voorzitter Rom van Oers en burgemeester Marian Witte uitgenodigd om deel te nemen aan de sessie.

Doel was om de vragen van de aanwezige horeca ondernemers te beantwoorden en om de zorgen te delen. Deze sessie was een vervolg van de sessie van 14 december 2020. Inmiddels wordt dit een vast overleg waarin alle partijen hun verhaal kwijt kunnen. En heel belangrijk, waarin ook afspraken kunnen worden gemaakt met elkaar en zeker met de gemeente.
In deze sessie is gesproken om de terrasvergunningen voor alle ondernemers die eerder ook een aanvraag hadden ingediend, te verlengen. In eerste instantie gold de verlenging tot 1 maart 2021 maar in het overleg is nu voorgesteld om e.e.a. te gaan verlengen tot eerst 1 oktober maar uiteindelijk zelfs tot 31 oktober. Hierdoor kan de herfstvakantie nog snel worden meegenomen. Anouska is vanuit de gemeente hiervoor verantwoordelijk en is hier druk mee bezig.

Het goede van dit soort overleggen is dat er onderling meer begrip gaat ontstaan en dat er lijntjes wat korter kunnen worden. Diverse issues kunnen nu gelijk in dit overleg worden besproken en daar waar mogelijk ook gelijk afgehandeld.

Een ander belangrijk punt is om samen te gaan werken aan een scenario waarin de horeca weer open kan gaan. Voorstel is om 1 april als streefdatum te gaan benoemen en dan vanuit alle partijen aan te geven wat er nodig is voor een succesvolle opening. Zoals communicatie via diverse instrumenten waaronder de Info zuilen van de VOG. Maar ook hoe wij met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat er weer volop oproepkrachten terug naar de horeca gaan komen. Kortom alle aspecten benoemen en gezamenlijk aan werken. En door het als een scenario te beschrijven, kun je ook eenvoudiger schuiven met de datum en hopelijk zelfs als het eerder open kan of mag.

Op verzoek van de diverse aanwezige ondernemers zegt Burgemeester Marian Witte toe dat zij snel uitsluitsel zal geven over wat de mogelijkheden van en rondom Carnaval kan zijn. Met de verlenging van de lockdown die inmiddels is aangekondigd, zijn de vooruitzichten uiteraard niet positief te noemen.

Afgesproken wordt om een paar online sessies vooruit te gaan plannen en een vaste agenda te gaan hanteren voor dit overleg. Rom zegt dit toe vanuit de VOG en sluit hiermee de sessie af. Hij benadrukt nog eens dat het goed is dat we elkaar blijven opzoeken, zeker nu in deze lastige tijd voor de horecaondernemers.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.