Van Etten Tafels en Meer: “Ik wil graag leren van anderen over het ondernemerschap!”

Deze week maken we kennis met een nieuw VOG-lid! Dit keer zijn we in gesprek gegaan met Geert-Jan van Etten, kersverse eigenaar van zijn eigen bedrijf Van Etten Tafels en Meer. In juni 2021 heeft Geert-Jan de stap genomen om zijn hobby om te zetten in een eigen onderneming. In dit artikel vertelt hij over het ontstaan van zijn bedrijf en over zijn ambities!

Door Sara Berende

Geert-Jan is 33 jaar, komt uit Oosterhout en woont sinds 4 jaar in Geertruidenberg. Naast dat Geert-Jan nu zijn eigen onderneming heeft, werkt hij ook 40 uur per week bij een bouwbedrijf als werkvoorbereider. Al een paar jaar houdt Geert-Jan zich daarnaast bezig met het maken van meubels. “Ik ben daarmee begonnen als hobby, maar dit liep op een gegeven moment zo goed, dat ik me vorig jaar juni heb ingeschreven bij de KvK. Sindsdien heb ik mijn eigen onderneming!” 

Geert-Jan is bijna dagelijks bezig met het ontwerpen, maken en verkopen van zijn handgemaakte meubelen. “Ik maak voornamelijk tafels, maar alles wat de klant vraagt, kan ik in principe maken. Ik werk veel met hout en ijzer, maar met epoxy wil ik graag uitblinken met mijn meubelen.” Sinds kort toont Geert-Jan zijn werken ook op zijn eigen website, www.vanettentafels.nl. “Daarnaast probeer ik via andere verkooppunten mijn spullen te verkopen. Ik maak namelijk ook woonaccessoires, die liggen bijvoorbeeld nu bij De Nieuwe Winkel in Breda.”

Geert-Jan droomt wel van een eigen ruimte: “Ik hoop ooit een geschikte ruimte te hebben voor een eigen showroom, zodat ik mijn eigen spullen tentoon kan stellen. Een website is leuk, maar natuurlijk niet tastbaar. En dat wil ik mijn klanten wel kunnen bieden.” Geert-Jan omschrijft zich dan ook als een servicegerichte ondernemer. “Ik denk met mijn klanten mee en help hen waar het kan. Ik probeer iedereen te voorzien van het beste advies en leg mijn klanten alles uit. Ik schroom niet om informatie te delen.”

Geert-Jan vertelt dat hij vroeger altijd heeft gezegd dat hij een eigen bedrijf wilde beginnen. Momenteel heeft zijn vader ook een eigen bedrijf in de meubelmakerij in Gaanderen, dus ondernemerschap zit wel in de familie. “We helpen elkaar ook wel met onze ondernemingen, ik spar veel met hem. Het maken van meubelen heb ik alleen wel mezelf aangeleerd.” Het fijnst aan het ondernemerschap vindt Geert-Jan dat hij zijn creativiteit kwijt kan in zijn werk. “Ik hoef niet de richtlijnen van een ander te volgen, ik kan volledig mijn eigen ding doen!”

In januari is Geert-Jan onze vereniging binnengekomen als nieuw lid. “Ik ben lid geworden omdat ik nieuw ben als ondernemer en graag van anderen wil leren over ondernemerschap. Daarnaast denk ik dat mijn lidmaatschap zal helpen om mijn netwerk uit te breiden en om meer naamsbekendheid te creëren in de regio!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek Het Brandhuys

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “Het Brandhuys”

Donderdag 9 november was het bedrijfsbezoek bij VOG-lid Het Brandhuys. Eigenaar David Joosen is een ambachtelijke koffiebrander gevestigd in het industriële erfgoed van de Dongecentrale. Met 45 aanwezigen was het maximumaantal deelnemers bereikt en hadden we dus een mooie opkomst. De aanwezigen ontvangen met (uiteraard) koffie en wat lekkers.
Na een korte introductie werden zij opgedeeld in 3 groepen en kregen ze per groep afwisselend een rondleiding, barista-workshop en uitleg over koffiebranden.

Connecting Generations beeldmateriaal

Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z.