Van Beek & Bloemsaat: “De praktijk dragen we met het hele team”

Niels van Beek en Jasper Quist zijn de drijvende kracht achter ‘Van Beek & Bloemsaat’, een centrum voor fysiotherapie en beweging aan de Collegeweg in Raamsdonksveer. De praktijk bestaat al ruim 40 jaar en is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Niels staat sinds 2005 aan het roer van de praktijk, Jasper heeft zich in 2020 bij hem aangesloten. In dit artikel vertellen ze over hun praktijk!

Door Sara Berende

Niels van Beek is geboren en getogen in Raamsdonksveer en is fysiotherapeut sinds 1990. In 1998 kwam Niels te werken bij ‘Van Beek & Bloemsaat’, destijds ‘Bloemsaat’. De praktijk bestond toen al 20 jaar en Hans en Anke Bloemsaat waren destijds de eigenaren van de praktijk. Vanaf 2005 is Niels als medemaatschapslid in de praktijk betrokken geraakt. Vanaf 2013 draait Niels de praktijk zelf, maar sinds vorig jaar heeft hij er een maatschapslid bij gekregen: Jasper Quist.

 

Jasper Quist is geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen. In Breda heeft hij de opleiding fysiotherapie gevolgd. In zijn 4e jaar heeft hij stage gelopen bij ‘Van Beek & Bloemsaat’. Na zijn studie werkte hij eerst twee jaar op een andere plek, maar via via kwam hij Niels weer tegen. In 2013 is Jasper gestart bij ‘Van Beek & Bloemsaat’ en per 1 januari 2020 is hij maatschapslid van de praktijk.

‘Van Beek & Bloemsaat’ is een fysiopraktijk met vele specialisaties. “De afgelopen jaren hebben we het aantal specialisaties uitgebreid en we hebben  op nagenoeg iedere specialisatie een dubbele bezetting”, aldus Niels. De praktijk is al snel na de verhuizing naar de Collegeweg uitgegroeid tot een paramedisch centrum, waardoor Niels en Jasper een compleet aanbod van kwalitatief goede zorg kunnen aanbieden. “We hadden al connecties met andere paramedische partners en zo hebben we alles in één pand samengebracht, waar we nu al 11 jaar zitten. De samenwerking verloopt erg voorspoedig!”

Ook de teamspirit is bij ‘Van Beek & Bloemsaat’ hoog: “Een praktijk draag je met het hele team. Wij sturen alles aan, maar we doen het met het hele team en ieder op zijn eigen manier”, aldus Niels.  Niels en Jasper bieden in de praktijk veel disciplines aan en daar is een sterk en divers team voor nodig. Een uitdaging, maar met z’n tweeën gaat dit hen goed af. “We willen alle patiënten voorzien van de beste zorg.  Met een tweede persoon erbij sta je sterker en  ga je kritischer naar je praktijk kijken”, aldus Niels.

Niels en Jasper hebben beiden met een reden gekozen voor het ondernemerschap: “Naast dat je je eigen vak uitvoert, kun je dingen naar je eigen hand zetten. Je maakt een mooi geheel van je praktijk en stuurt je team aan”, vertelt Niels. “Dat maakt het dagelijkse werk een stuk spannender en uitdagender”, aldus Jasper. Beide heren vinden het belangrijk om in hun praktijk doordachte keuzes te maken en oprechte interesse te tonen in hun patiënten. “Elke patiënt vraagt maatwerk. We zijn een grote praktijk, maar met een persoonlijke touch en een dosis gezelligheid”, concludeert Niels.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.