Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z. Elk van deze generaties brengt eigen unieke krachten en kwaliteiten en deze diversiteit werd op levendige wijze weerspiegeld in de ‘Grote Generatieshow’, die met groot enthousiasme en een brede glimlach werd ontvangen.

 

Het actuele bedrijfslandschap ziet momenteel vijf generaties op de werkvloer opereren. Elke generatie heeft haar eigen bijdrage te leveren, maar de uitdaging ligt in het benutten van het beste uit al deze generaties tezamen. Een harmonieuze samenwerking tussen jonge en ervaren collega’s is vandaag de dag van cruciaal belang, niet alleen vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, maar ook vanwege de razendsnelle veranderingen in de wereld. ‘Connecting Generations’ verschafte waardevol inzichten over dit onderwerp. Voor de leden van de VOG was dit evenement om deze redenen een extra goede reden om het evenement bij te wonen. Met een grote opkomst van VOG-leden was het een groot succes.

 

In het tweede deel van de avond was het de beurt aan Generatie Z om hun perspectief te delen. Vragen over hoe zij tegen werk aankijken, wat zij nodig hebben en hoe zij de samenwerking met andere generaties ervaren werden behandeld in een boeiende paneldiscussie met vier vertegenwoordigers van Generatie Z. De deelnemers, waaronder de leden van de VOG, kregen zo een diepgaand begrip van hoe deze jongste generatie naar de werkomgeving kijkt en welke verwachtingen zij koesteren.

 

Een hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Groene Pluim, een prijs ter aanmoediging van ondernemingen die zich onderscheiden op het gebied van Duurzaam Ondernemen. Barry Henkes van VPK Packaging ontving de Groene Pluim uit handen van wethouder Tommie Mertens. Dit was de vierde keer dat deze prestigieuze prijs werd toegekend in Geertruidenberg. Eerdere winnaars waren Sibelco, Holmatro en Millvision.

 

Na afloop van het evenement was er ruim gelegenheid voor deelnemers om elkaar te ontmoeten tijdens de netwerkborrel en de avond gezellig af te sluiten. ‘Connecting Generations’ is een uitstekend voorbeeld van hoe samenwerking tussen de gemeente, lokale ondernemers en het onderwijs kan leiden tot zinvolle initiatieven die de hele gemeenschap ten goede komen. Dit evenement zal ongetwijfeld bijdragen aan het versterken van de banden tussen verschillende generaties en het bevorderen van een inclusieve en bloeiende zakelijke omgeving.

Fotografie door Ad van den Kieboom.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.