Steunmaatregelen TONK en TOZO 4

TONK en TOZO

De Rijksoverheid helpt kleine en grote ondernemers met een verbreding van het steun- en herstelpakket voor banen en economie. Het pakket bevat tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Een nieuwe regeling die onlangs is opengesteld is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Daarnaast kan vanaf 1 april 2021 een aanvraag indienen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers 4 (Tozo 4).

Hieronder staat beknopte informatie over beide regelingen. Voor uitgebreide informatie over alle regelingen, kijk op: www.geertruidenberg.nl/ondernemersregelingen.

TONK

Hebt u minder inkomsten door de coronamaatregelen? En kunt u uw woonlasten niet meer betalen? In sommige situaties kunt u dan een vergoeding krijgen uit de nieuwe regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). TONK is een vergoeding voor een gedeelte van de vaste kosten die u moet maken en die betrekking hebben op het wonen: huur of hypotheekrente en de kosten van gas en energie.

Wanneer hebt u recht op TONK

U heeft recht op een vergoeding TONK als:

  • U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente Geertruidenberg in de Basisregistratie personen.
  • U op dit moment ten minste 25% minder inkomen heeft dan in januari 2020.
  • Uw woonlasten zoals de kosten van huur of hypotheekrente (let op: niet de aflossing!), energie en gas over de periode januari 2021 tot en met juni 2021 minimaal € 500,00 per maand bedragen.
  • Het verlies aan inkomen het gevolg is van de coronamaatregelen.
  • U aan beschikbare geldmiddelen op dit moment minder dan € 31.340,00 heeft. Het gaat hierbij om contant geld, geld op de (spaar)rekening van uzelf, uw eventuele partner en inwonende minderjarige kind(eren), en de waarde van beleggingen of bitcoins.
  • U woont in een woning waarvan u de hoofdhuurder of de eigenaar bent.
  • En er is geen andere regeling waarmee u dat kunt oplossen.

Vermogen in uw onderneming hoeft u niet mee te tellen. Een tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) of voor loonkosten (NOW) ook niet.

Voorwaarden en aanvragen TONK
De TONK-uitkering geldt voor de periode januari tot en met juni 2021 en duurt maximaal 6 maanden. U vraagt de TONK-uitkering aan voor de maanden dat u de aanvulling op uw inkomen echt nodig heeft. Een aanvraag voor een TONK-uitkering kunt u indienen tot 1 augustus 2021.

Een aanvraag voor de TONK kunt u indienen op: www.geertruidenberg.nl/ondernemersregelingen. Voordat u het volledige formulier invult, adviseren wij u om de beslisboom die hier staat vermeld in te vullen. U ziet dan direct of u aanspraak kunt maken op de TONK.

Tozo 3 en 4

Tozo 3 loopt tot en met 31 maart 2021 en kunt u nog met één maand terugwerkende kracht aanvragen. Uiterlijk 31 maart kunt u een aanvraag indienen voor Tozo 3. Vanaf april kan er geen aanspraak meer worden gemaakt op Tozo 3. Wel kunt u met ingang van 1 april 2021 t/m 30 juni 2021 een aanvraag indienen voor Tozo 4 via www.geertruidenberg.nl.

De voorwaarden voor Tozo 4 zijn grotendeels gelijk aan de voorwaarden van Tozo3. Ook hierbij geldt geen vermogenstoets. Verschil is dat Tozo 4 niet met terugwerkende kracht aangevraagd kan worden.

Voor vragen of meer informatie, verwijzen wij u naar: www.geertruidenberg.nl/ondernemersregelingen
Ook kunt u contact opnemen met Nicole de Kort via 14 0162.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.