Ambachtshoeve: “Het was vroeger altijd al mijn droom om een eigen onderneming te starten”

Deze week maken we weer kennis met een nieuw lid: De Ambachtshoeve.  Dirk Pullens is 28 jaar en is de oprichter van de Ambachtshoeve, een zuivelboerderij gelegen in Raamsdonk. Hij runt zijn bedrijf inmiddels al 5 jaar en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. In dit artikel vertelt hij over het ontstaan van zijn eigen bedrijf en over het ondernemerschap.

Door Sara Berende

Dirk Pullens is geboren en getogen op de boerderij van zijn ouders in Raamsdonk. Hij komt dus uit een echte ondernemersfamilie en dat ondernemersbloed heeft hij geërfd: “Het was vroeger al mijn droom om een eigen onderneming te starten, ik wist alleen niet wat voor onderneming.” Dirk had lange tijd een bijbaan bij de keurslager. Hier maakte hij kennis met de voedingsindustrie en daar kwam voor hem alles samen. Hij zag waar de producten echt vandaan kwamen en zo is Dirk op het idee gekomen om een bedrijf te beginnen in authentieke zuivelproducten, producten die echt smaken zoals ze horen te smaken.

Inmiddels 5 jaar geleden richtte Dirk eigen bedrijf op: de Ambachtshoeve, een zuivelboerderij met hart voor zuivel. Zijn bedrijf is gelegen op de boerderij van Dirks ouders, zodat de melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt wordt tot een zuivelproduct. Alle producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd, zonder onnodige toevoegingen. “We zijn eerlijk en open over onze producten en de ingrediënten die erin zitten. We houden de keten van onze producten zo kort mogelijk. Ook het fruit wat we bijvoorbeeld gebruiken, komt allemaal uit Nederland.”

De vrijheid en je eigen ding kunnen doen trekt Dirk aan aan het ondernemerschap, omdat hij zo zijn eigen ideeën kan doorvoeren. Door de opkomende markt probeert Dirk zich ook te onderscheiden door o.a. te innoveren in nieuwe producten. “We proberen dingen anders aan te pakken dan standaard. De producten die we maken stellen we zelf samen met alleen de ingrediënten die erin horen te zitten, zonder extra’s.” Daarnaast is Dirk bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, zoals groenteyoghurt. “Daarmee hopen we dit jaar de markt te veroveren!”

De Ambachtshoeve kende afgelopen jaar een enorme groei. “Het is gekkenhuis. De afzet is verdubbeld.” Volgens Dirk komt dat omdat meer mensen thuis eten. “Het mag dan iets meer kosten en dus bezoeken mensen vaker lokale specialiteitenwinkels.” Maar ook zijn we ons steeds meer bewust van wat we eten, nu de focus op onze gezondheid ligt. De groei heeft ervoor gezorgd dat de Ambachtshoeve op de huidige locatie uit zijn jasje groeit. “We zijn aan het kijken wat de volgende stappen zijn voor de Ambachtshoeve: blijven we op de boerderij of verplaatsen we naar een plek met meer productiecapaciteit?”

Dirk is pas sinds kort lid van de VOG: “Ik ben lid geworden om in contact te komen met andere ondernemers uit andere sectoren. Ik ben benieuwd naar de kijk van andere ondernemers op het ondernemerschap en hoop daarmee verder te komen. Het is lastig om als jonge ondernemer je lijntjes uit te zetten en ik hoop dat de VOG mij daarin kan ondersteunen.”

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek Het Brandhuys

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “Het Brandhuys”

Donderdag 9 november was het bedrijfsbezoek bij VOG-lid Het Brandhuys. Eigenaar David Joosen is een ambachtelijke koffiebrander gevestigd in het industriële erfgoed van de Dongecentrale. Met 45 aanwezigen was het maximumaantal deelnemers bereikt en hadden we dus een mooie opkomst. De aanwezigen ontvangen met (uiteraard) koffie en wat lekkers.
Na een korte introductie werden zij opgedeeld in 3 groepen en kregen ze per groep afwisselend een rondleiding, barista-workshop en uitleg over koffiebranden.

Connecting Generations beeldmateriaal

Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z.