Stassar: “We gaan de diepte in met de optiekzaak”

John Stassar is eigenaar van Stassar watch and see, een optiekzaak gelegen aan de Hoofdstraat 2 in Raamsdonksveer. Veel mensen zullen de winkel kennen als optiek- én juwelierszaak. Maar sinds begin deze maand heeft John besloten te stoppen met de juweliersafdeling, zodat hij de optiekzaak kan uitbreiden en specialiseren. In dit artikel vertelt John meer over deze keuze.

Door Sara Berende

John Stassar is de derde generatie van de familie die in de optiekzaak staat. Zijn opa Frans heeft de optiekzaak opgericht op de Keizersdijk, zo’n 105 jaar geleden. In 1955 kwam de oom van John, Herman, in de optiekzaak werken en 5 jaar later, toen ook de vader van John ook in de winkel kwam, is besloten om de zaak op te delen in een optiek- en juwelierszaak. De winkels zaten naast elkaar op de Keizersdijk. In 1988 verhuisde de vader van John de juwelierszaak naar de Hoofdstraat, die later werd uitgebreid met de optiekzaak.

In 1992 heeft John de optiekzaak van zijn oom overgenomen en in 2000 heeft hij ook de juwelierszaak van zijn vader overgenomen. “Voordat ik de optiekzaak overnam, heb ik 2 jaar als opticien in militaire dienst gewerkt, maar ik vond dat ik daarna nog te weinig bagage had om voor mezelf te beginnen. Daarom heb ik daarna nog bij een Amerikaanse lensfabrikant gewerkt en bij een andere opticien in Breda. Ik had daarna genoeg ervaring opgedaan om de optiekzaak van mijn oom over te nemen”, aldus John.

De optiekzaak is echt een begrip geworden in de gemeente. Klanten weten de winkel goed te vinden en herkennen John altijd. “Ik ben het gezicht van de zaak, een soort herkenning voor onze klanten. Ik sta daarom altijd in de winkel en niet achter de schermen.” Hij heeft een sterk team om zich heen van 9 mensen die hem zowel in de winkel, als achter de schermen ondersteunen. En het wordt steeds drukker. Het klantenbestand van de winkel groeit en de optiekzaak wordt gespecialiseerd en uitgebreid. Dat leidde tot een belangrijke beslissing: de juweliersafdeling wordt opgeheven.

Sinds vorige week is John gestopt met de juweliersafdeling. “Een emotioneel zwaar besluit”, aldus John. “Mijn vader was juwelier, dus dat blijft wel bij je. Maar de speerpunten liggen in de optiekzaak, daarom willen we de diepte in gaan.” Om uit te breiden en te specialiseren, is er nieuwe apparatuur en meer ruimte nodig. Daarom wordt het interieur verbouwd. “In het juweliersgedeelte komen twee oogmeetruimtes. De huidige oogmeetruimtes maken plaats voor een stukje presentatie.” John ziet de komende tijd positief in: “De zaak wordt groter, professioneler, en meer gestructureerd. Daar kijk ik erg naar uit.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten