Smaakwater: “Ik wilde de uitdaging aangaan en ben er blindelings in gesprongen”

Deze week maken we kennis met een nieuw lid: Jamie van Dinteren. Ze is nog maar 29 jaar, maar runt al sinds 2013 met veel plezier haar eigen horecazaak ‘Smaakwater’ in Raamsdonksveer. Helaas heeft ze sinds oktober voor de tweede keer haar deuren moeten sluiten. In dit artikel vertelt Jamie over het opstarten van haar eigen zaak en hoe ze met de sluiting omgaat.

Door Sara Berende

Jamie komt uit Geertruidenberg en heeft Toerisme en Management aan de NHTV in Breda gestudeerd. Tijdens haar studie volgde ze de minor ondernemerschap, waarvoor ze een project heeft mogen doen in samenwerking met Jachthaven Dok 12. Jamie kende Bart van Rossum, de oprichter van de haven, al jaren en waren goede vrienden. In 2012 schreef Jamie een plan voor de horeca van de nieuwe haven. Een jaar later, net voor ze afstudeerde, vroeg Bart aan Jamie om zelf de horeca van de haven op te pakken.

“Ik wilde niet per se ondernemer worden, maar ik wilde de uitdaging aangaan en ben er blindelings in gesprongen”, vertelt Jamie en dus opende ze de deuren van restaurant ‘Smaakwater’ in juni 2013. Smaakwater is een brasserie gelegen op Jachthaven Dok 12 en heeft hierdoor een nautische uitstraling en een gezellige sfeer. Het team van Smaakwater staat zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen klaar met wisselende menukaarten. Ook verzorgt Smaakwater arrangementen als een high tea en barbecues, maar ook voor feestjes of bedrijfsuitjes kunnen gasten bij Smaakwater terecht.

Helaas heeft Jamie de deuren van Smaakwater afgelopen oktober voor de tweede keer moeten sluiten. “Ik vind het jammer om vaste gasten te moeten teleurstellen.” Toch ziet Jamie de toekomst positief in. “Ik hoop in maart weer open te mogen en ik verwacht dat het dan gewoon weer druk zal worden. Ik kijk er naar uit om iedereen weer te zien!” In de tussentijd zit Jamie niet stil: “Ik help Bart op dit moment met de haven en de toekomstplannen.”

“Het leukste aan ondernemen vind ik dat je kan doorgroeien.” Zelf heeft Jamie ook ambities voor de toekomst: “Mijn droom is een restaurant aan het water in de gemeente. Ik sta nu veel op de werkvloer, maar sta dan liever op de achtergrond als bedrijfsleidster.” Als ondernemer moet je volgens Jamie veel doorzettingsvermogen hebben en de leiding kunnen nemen. Jamie herkent zichzelf in deze eigenschappen: “Ik heb nu die eigenschappen wel, maar als beginnende ondernemer had ik die nog niet. Ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd door veel te doen. Iedereen maakt wel eens fouten, maar daar leer je van.”

Sinds een aantal maanden is Jamie nu lid van de VOG: “Koen de Rooij stelde het ons voor en toen heb ik de knoop doorgehakt. Ik vind het waardevol om met andere ondernemers te lobbyen en samen te werken. Dat gebeurt nu nog te weinig. We moeten elkaar lokaal helpen, zeker in deze tijd. Tot slot hoop ik dat iedereen een succesvol 2021 tegemoet gaat!”

 

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.