Shiba Bowls: “Het runnen van Shiba Bowls voelt voor mij niet als werken, het geeft mij energie!”

De laatste tijd neemt het aantal leden binnen de VOG steeds verder toe. Om kennis te maken met de nieuwe leden, bieden we hun de kans om zich middels een interview voor te stellen. Deze keer is Iris Gamers aan de beurt, eigenaresse van Shiba Bowls. Samen met haar vriend Guillaume runt ze haar bedrijf sinds oktober 2021. In dit artikel vertellen ze over het ontstaan van hun onderneming en hun ambities!

Door Sara Berende

Iris Gamers is 26 jaar en komt uit Raamsdonksveer. Van oorsprong is Iris kapster, maar hier is ze een tijdje geleden mee gestopt. Na ervaring op te hebben gedaan bij Smaakrijk, kwam Iris erachter dat ze het werken met eten erg leuk vindt. Daarnaast hebben Iris en Guillaume (ook 26 jaar) een voorliefde voor sushi en alles wat uit de Aziatische keuken komt. Samen hebben ze al vele bezoekjes gemaakt aan verschillende Aziatische restaurants. “In de coronapandemie zijn we thuis begonnen met het zelf maken van sushi. Dit vinden we heel leuk om te doen en we kwamen erachter dat we er goed in zijn. Ook bij onze vrienden valt het in de smaak!”, aldus Iris.  

Het maken van sushi werd een uit de hand gelopen hobby en stond op het punt om te professionaliseren in de vorm van een onderneming. “Iris was heel erg aan het twijfelen om een eigen onderneming te starten. Uiteindelijk heb ik haar kunnen overtuigen om het te doen. Als we het gingen doen, moesten we toen de beslissing nemen. Iris is goed in koken en ik ben goed in de communicatie en andere aspecten van het ondernemerschap, dus samen hadden we alle ingrediënten om hierin een onderneming te starten”, vertelt Guillaume. Samen heeft het stel in oktober 2021 hun bezorgbedrijf ‘Shiba Bowls’ opgericht.

Met Shiba Bowls bezorgen Iris en Guillaume (samen met hun bezorgers) voornamelijk pokébowls bij mensen thuis, zoals de naam al doet vermoeden. Daarnaast hebben ze ook enkele bijgerechten en desserts op hun menukaart staan. “We hebben gekozen voor pokébowls en niet voor sushi, omdat het aanbod aan pokébowls in de gemeente heel gering is”, vertelt Guillaume. Iris vult aan: “En we hebben er bewust voor gekozen om ons te richten op bezorging en niet een restaurant te openen. Een pokébowl leent zich nou eenmaal meer voor bezorging. Daarbij zijn wij van mening dat er uitstekende restaurants in onze gemeente zitten, echter niet veel goede bezorgdiensten.”

Shiba Bowls bestaat nog maar een half jaar, maar loopt al erg goed. “Ik vind het heel bijzonder en fijn dat mensen besluiten bij ons te bestellen. Het voelt voor mij ook niet als werk, het geeft mij energie en het ondernemen geeft mij ook veel vrijheid”, vertelt Iris. Guillaume vult aan: “Wat mij het meest enthousiasmeert is alle goede reacties die we krijgen. Het is fijn en leuk dat mensen zien en waarderen dat we er echt moeite in hebben gestopt.”

De komende tijd heeft het stel uitbreidingsplannen. “We hebben nu nog een erg kleine keuken en het wordt steeds drukker. We gaan binnenkort de keuken uitbreiden en zorgen voor een aparte ruimte voor onze bezorgers, zodat ze niet meer in onze woonkamer hoeven te zitten”, vertelt Iris. Over een paar jaar hoopt het stel hun concept verder uitgebreid te hebben. “Dat kan zijn met meerdere vestigingen of met het finetunen van wat we nu hebben. Zolang we maar dezelfde kwaliteit kunnen blijven leveren aan onze klanten!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek Het Brandhuys

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “Het Brandhuys”

Donderdag 9 november was het bedrijfsbezoek bij VOG-lid Het Brandhuys. Eigenaar David Joosen is een ambachtelijke koffiebrander gevestigd in het industriële erfgoed van de Dongecentrale. Met 45 aanwezigen was het maximumaantal deelnemers bereikt en hadden we dus een mooie opkomst. De aanwezigen ontvangen met (uiteraard) koffie en wat lekkers.
Na een korte introductie werden zij opgedeeld in 3 groepen en kregen ze per groep afwisselend een rondleiding, barista-workshop en uitleg over koffiebranden.

Connecting Generations beeldmateriaal

Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z.