De Algemene Ledenvergadering, waar afscheid en opvolging samenkwamen.

21 april was de Algemene Ledenvergadering van de VOG, waar het roerige 2021 werd besproken en een frisse blik op 2022 werd gericht. De vergadering kon gelukkig weer volledig ‘in real life’ plaatsvinden in het Ondernemershuys.

Nadat voorzitter Rom van Oers de vergadering opende, begon penningmeester John Gaasbeek met de toelichting op het financiële jaarverslag van 2021 aan de hand van een presentatie. “Door corona hebben we een grote reserve opgebouwd, we konden veel minder bijeenkomsten dan gewild realiseren. Dit jaar wordt dat echter anders, er staat alweer een vol netwerkprogramma op de site. Wij organiseren dit jaar drie grote netwerkbijeenkomsten voor alle leden, maar daarnaast staan ook weer de Rally en het Golftoernooi op het programma. Nieuw zijn de maandelijkse inloopborrels die iedere laatste donderdag van de maand gaan plaatsvinden.”

Het volgende agendapunt was de kascommissie. De kascommissie heeft samen met de accountant de cijfers besproken en geeft het advies aan de leden om het bestuur decharge te verlenen voor het gevoerde beleid. Dit advies werd unaniem door de leden overgenomen. Hierna werd de oude kascommissie bedankt voor hun inzet en werden de nieuwe leden van de kascommissie benoemd, dit zijn Remco de Neef en Sander de Jong. Hierna kwam het jaarprogramma aan bod, waar de VOG als platform en ankerpunt benadrukt werd. Rom: “De VOG gaat en is meer aan het samenwerken met de gemeente en de omgeving. Zo zijn we bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs nauw betrokken bij het programma Sterk Techniek Onderwijs.Ook willen we door middel van meer netwerkbijeenkomsten en evenementen een groter platform creëren voor ondernemers.”

Nu de panden Markt 32 – 38 zijn verkocht, gaf Rom aan dat de VOG in ieder geval tot de zomer hier kan blijven zitten. Over een nieuwe plek wordt nagedacht en wordt ook met de gemeente besproken.

Helaas kwam de vergadering toen aan op het punt van het afscheid van Marco Verbrugge. Rom bedankte hem voor zijn acht jaar als bestuurslid en zijn prominente bijdragen. “Hij was altijd een betrokken persoon, gedreven maar ook duidelijk.” Als blijk van dank ontvangt Marco twee cadeau’s, één voor alle prestaties die hij heeft geleverd en één voor zijn menselijkheid. Marco: “Ik ben trots op het grote aantal leden wat de VOG heeft, maar ook op hoe bijzonder deze vereniging is. Op naar de 400!”

Als laatste punt van de vergadering waren de nieuwe bestuursleden Debby Wentink en Marielle Wirken aan de beurt. Na zich beiden kort voorgesteld te hebben en aan te hebben gegeven waarom zij graag in bestuur willen en wat zij kunnen betekenen voor de VOG, werden ze door alle aanwezigen van harte welkom geheten binnen het bestuur. Benieuwd naar de twee nieuwe bestuursleden? Houd dan zeker onze site en socials in de gaten, binnenkort komen er interviews online met Marielle en Debby!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.