Anne-Marie van Inn de Vijf Sinnen: Samenwerken met andere, creatieve ondernemers vind ik ontzettend leuk!

Vorig jaar heeft Anne-Marie Steenmeijer de keuze gemaakt om fulltime ondernemer te worden. Naast in loondienst werken was ze al haar eigen coachpraktijk “Basement Coaching” gestart. Lees verder en maak kennis met dit nieuwe lid!

“Drie jaar geleden kochten we het huis van mijn ouders aan de Elfhuizen. Een prachtige plek met uitzicht op de Markt. We wisten toen nog niet of we de Bed & Breakfast door wilde zetten. Het is best wat, telkens vreemde mensen in je huis! Maar onze kinderen zijn het huis uit en wat blijkt, we vinden het hartstikke leuk!”

Toen kwam de lockdown. 

“In die periode zijn we de gewelfkelder onder ons huis rustig aan op gaan frissen. In die bijzondere kelder heb ik een aantal jaar geleden samengewerkt met mijn moeder. Het was toen een Engelse lunchroom.” 

Tijdens de lockdown heeft Anne-Marie nagedacht over wat ze wilde en heeft ze besloten om voor fulltime ondernemerschap te gaan. Het huis en de locatie biedt mogelijkheden, dus een volledige horecavergunning voor de gewelfkelder werd aangevraagd en verleend. 

“Ik heb me aangesloten bij de VOG omdat ik het erg leuk vindt om samen te werken met andere creatieve ondernemers. Onze gewelfkelder wordt nu gebruikt als coachruimte en voor vergaderingen, etentjes en verschillende workshops. Zoals barista workshops, systeemopstellingen en creatieve workshops als bloemstukken maken in combinatie met een lunch of hapjes. 

Het is fijn dat (zakelijke en toeristische) gasten weer bij ons terugkomen om te overnachten in onze Bed & Breakfast. Het ondernemen bevalt me dan ook prima. De afwisseling van coaching, Bed & Breakfast en horeca. De vrijheid en ‘er zelf over gaan’ geeft mij een goed gevoel.

Belangrijke eigenschappen voor een ondernemer in deze branche vindt ze creativiteit, flexibiliteit en gastvrijheid. “Het is belangrijk om te luisteren wat mensen willen, daar op in te spelen en net even iets meer doen. En wees niet bang om tips te vragen aan andere ondernemers, zij willen juist graag vertellen en hun kennis met je delen.”

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.