Samenwerken met meer technisch geschoold personeel!

Duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand technisch onderwijs, dat is waar Sterk Techniekonderwijs (STO) voor staat.

Het Dongemond College, Hanze college, Curio, Stichting Uniek, Delta Onderwijs en PCPO Midden-Brabant hebben samen met het bedrijfsleven en Stichting OTG de handen ineengeslagen voor Sterk Techniek Onderwijs in deze regio.

Techniekregio’s, bestaande uit een consortium van meerdere scholen, ontvangen in de periode 2020-2023 subsidie om te werken aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs. Er wordt extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo.

De inzet voor Sterk Techniekonderwijs brengt veel nieuwe ontwikkelingen met zich mee in de vmbo-scholen. Ook de manier waarop het onderwijs georganiseerd wordt veranderd: veel regio’s beogen de ontwikkeling van nieuwe Learning Labs, Hybride Leeromgevingen en TechniekHubs. Deze ontwikkelingen betekenen dat het takenpakket van docenten in de techniek er anders uit gaat zien. Dit vraagt aanpassingen van de docenten zelf, maar biedt ook kansen voor het anders organiseren van de onderwijstaken en het vergroten van de aantrekkelijkheid van het vak en de samenwerking met het bedrijfsleven.

In de regio Amerstreek van Sterk Techniek Onderwijs is door de drie bedrijfsverenigingen VOG (Verenigde Ondernemers Geertruidenberg), BND (Bedrijven Netwerk Drimmelen) en VHC (Stichting Vrienden van het Hanze College Oosterhout) een samenwerkingscontract ondertekend. In samenwerking met deze drie verenigingen en STO is een projectteam gestart, dat invulling gaat geven aan dit samenwerkingscontract.

Aan de slag!
De inbreng vanuit de drie verenigingen is om de bedrijven, de techniek en het onderwijs met elkaar te verbinden op vakinhoudelijk vlak in en om deze Amerstreek.

Doelstellingen van het project zijn:

  1. Leerlingen kennis laten maken met het bedrijfsleven d.m.v. stages.
  2. Docentenstages verzorgen waardoor docenten beter weten wat het bedrijfsleven vraagt.
  3. Bedrijven gastlessen laten verzorgen waardoor het onderwijs verbetert en beter aansluit bij de vraag van het bedrijfsleven.
  4. Leerlingen een bezoek laten brengen aan bedrijven waardoor ze een beter beeld krijgen van de verschillende sectoren en branches.

Wilt u of uw bedrijf uit Geertruidenberg, Raamsdonksveer of Raamsdonk hierin meedenken en/of meewerken, neem dan contact op met:

VOG, Jill van Oers-van Weijen, jill@stageservicecentrumamerstreek.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.