Plannen exploitatie Markt 32-38 gepresenteerd

Afgelopen maandagavond heeft een afvaardiging van het VOG bestuur de plannen voor de exploitatie van de Markt 32-38 gepresenteerd. Uit de 10 ingediende plannen voor de Schattelijn en Markt32-38 is door het burgerpanel en de gemeente een selectie gemaakt. Ons plan zat daar ook bij en wij mochten dit afgelopen maandag komen toelichten.

Rom van Oers en John Gaasbeek mochten de honneurs waarnemen en het in maart ingediende plan toelichten voor het voltallige burgerpanel en de gemeentelijke selectiecommissie bij VOG-lid De Stek proeven en beleven. Het plan van de VOG bestaat uit een samenwerking tussen de gemeente en VOG. Voor exploitatie van het pand wordt een stichting opgericht waar alle kosten voor het pand uit betaald worden en waar alle inkomsten in terecht komen.

Een van de kritische vragen uit het burgerpanel was dat alle kosten in ons plan bij de gemeente blijven. Maar dit is uiteraard niet het geval. De kosten komen dan ten laste van de stichting. En alle huurinkomsten komen ook in de stichting terecht. Met een gegarandeerd positief resultaat tot gevolg. Want met de huidige (niet commerciële) huurbezetting in het pand zijn de kosten al gedekt. Alleen deze inkomsten komen nu terecht bij Voorkomleegstand en de VOG en niet bij de gemeente (waar nu wel de kosten gemaakt worden). En in onze plannen komt het positieve resultaat uit de stichting ten goede aan maatschappelijke doelen zoals cultureel gebruik van een (deel) van het complex en toeristische activiteiten en promotie van onze gemeente.

“Ja maar, wat als de ruimtes niet verhuurd worden?” De kans dat er verlies wordt gemaakt is verwaarloosbaar. We hebben in het Ondernemershuys (Markt 38) zonder moeite een drietal huurders gevonden in coronatijd en met de onzekerheid over de toekomst van het pand. Daaruit blijkt wel de potentie van het complex en de kansen die er liggen. En als er in de toekomst toch een keer een negatief resultaat zou ontstaan kan dat gefinancierd worden uit de op te bouwen buffer in de exploitatiestichting.

“En wat heb ik er aan, als burger? Er komen dan alleen maar kantoren in…” Er wordt inderdaad  kantoorruimte verhuurd. Maar het blijft ook een trouwlocatie. Het wordt een startpunt voor toerisme en recreatie. Denk aan mogelijkheden om samen te werken met de VVV en HIER Locaties. Maar ook concerten en exposities zullen mogelijk zijn. En er zijn ideeën voor wijn- en whiskyproeverijen. En een ontmoetingsplek voor ondernemers met vergaderfaciliteiten en inloopsessies. De mogelijkheden zijn eindeloos en niet beperkt tot kantoorverhuur… En het blijft daarmee een locatie die niet leegstaat, maar leeft en bruisend startpunt voor vele activiteiten op de Markt kan zijn.

Wij hebben ons best gedaan om onze plannen voor een mooie samenwerking toe te lichten en hopen op een positief resultaat. We hebben in ieder geval zin om er mee aan de slag te gaan. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen m.b.t. Markt 32-38 of heb je interesse om te participeren? Stuur dan een mail naar info@vogweb.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.