Het Weeshuys: “Het ondernemen samen met het koken is het leukste wat er is”

Deze week maken we kennis met Adri Branderhorst, eigenaar en chef-kok van Het Weeshuys. Dit jaar is hij maar liefst 21 jaar eigenaar van het restaurant. Helaas hebben ze hun 20-jarige jubileum door de crisis niet kunnen vieren. Toch zitten ze niet stil: met takeaway-boxen en koken aan huis houdt Adri zijn personeel bezig. In dit artikel vertelt Adri over zijn carrière als kok en ondernemer en waarom hij heeft gekozen voor het ondernemerschap!

Door Sara Berende

Adri Branderhorst is 52 jaar en woont in Woudrichem. Na de middelbare school volgde Adri verschillende opleidingen voor de horeca en leerde via veel bedrijven het koksvak. “Toen ik 16 jaar was, liep ik hier als leerling al rond. Daarna ben ik bij andere bedrijven verder gaan leren, maar ik kwam altijd terug bij ’t Weeshuys.” In 1998 nam de Arjan van Dijk Groep het restaurant over, daar kwam Adri als chef-kok te werken. “Toen de vorige eigenaar ermee stopte, was de link naar mij zo snel gelegd en ben ik de opvolger geworden.”

“Ik wist altijd wel dat ik een horecabedrijf wilde starten”, vervolgt Adri. “Ik ben ook met meerdere zaken bezig geweest, maar toen dit op mijn pad kwam, klopte het plaatje.” Het Weeshuys ligt aan de Markt en is een restaurant met een moderne Franse keuken met wat invloeden uit de hele wereld. In het restaurant worden al je zintuigen geprikkeld. “Wat Het Weeshuys bijzonder maakt is de mix van onze goede keuken en de vriendelijke bediening. En daarnaast is het pand zelf al heel bijzonder”, aldus Adri.

De prachtige muurschilderingen maken het pand van binnen helemaal af. “In 2019 hebben we onze keuken aangepast en nieuwe meubels geplaatst.” Daar kwamen ook muurschilderingen bij in het thema van de Biesbosch en Santiago de Compostella, gemaakt door Studio Giftig. Met deze schilderingen was Adri vorig jaar genomineerd voor de Londense Restaurant & Bar Design Award in de categorie Murals & Graffiti. Lees daarover hier meer!

De combinatie van ondernemen en koken vindt Adri het leukste aan zijn werk. “Ik ben kok in hart en nieren, maar ook het ondernemen zit in mijn bloed. Ik zit er bovenop en wil graag aansturen. Ik houd iedereen scherp en kook zelf voor 90% mee. Het ondernemen samen met het koken is het leukste wat er is.” Adri heeft een vast team om zich heen waar hij blindelings op kan vertrouwen. “Je groeit met je team mee. Er komt elke keer nieuwe aanwas bij, maar de vaste kern blijft behouden.”

Het noodgedwongen afscheid van sommige personeelsleden door de crisis viel hem daarom zwaar. “Ik heb nu veel geïnvesteerd om het team en de sfeer te behouden. Ik probeer iedereen zoveel mogelijk te betrekken in de werkzaamheden.” Die werkzaamheden bestaan nu vooral uit de takeaway-boxen en het koken bij mensen thuis. Deze werkzaamheden leveren niet zoveel op, het is vooral om onder de aandacht te blijven. “We hopen op verdere versoepelingen eind mei, zodat onze deuren open kunnen. Om hopelijk ook ons 20-jarige jubileum over te doen.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.