Even voorstellen: Jessica Eland, coördinator zzp: “De VOG is er ook voor de zzp”

Deze week maken we kennis met Jessica Eland. Jessica is al 3 jaar aangesloten bij de VOG. Naast dat ze actief is binnen de redactie, was ze de afgelopen jaren ook de coördinator van de industriegroep. Daar zullen veel leden haar ook van kennen. Maar nu heeft Jessica een nieuwe rol gekregen binnen de VOG: ze is coördinator van al onze zzp’ers, de zelfstandige ondernemers  zonder personeel.

Door Sara Berende

Wie is Jessica?

Jessica woont in Raamsdonksveer, samen met haar man en dochter van 8. Na 13 jaar als marketingmanager in de automotive te hebben gewerkt, is ze nu volop bezig met websites en social media. Ze heeft in 2017 haar eigen bedrijf opgericht: JES! Marketing en Communicatie. Haar ervaring als marketingmanager komt in haar eigen bedrijf goed van pas en neemt ze mee in het bouwen van websites. Ze vindt het belangrijk dat bedrijven online goed zichtbaar zijn en dat ze met hun website laten zien wat ze voor hun doelgroep kunnen betekenen.

Zzp’ers, een nog onderbelichte groep ondernemers binnen de VOG

De zzp’ers, de zelfstandigen zonder personeel, zijn lange tijd een onderbelichte groep geweest binnen de VOG. Zelf is Jessica ook zzp’er en dus weet ze hoe het is om binnen een grote ondernemersvereniging als zelfstandige te opereren: “Als zelfstandige ondernemer ben je vaak alleen en is het lastig om je zichtbaar te maken”, aldus Jessica. Het schijnt dat er ongeveer 1.000 zzp’ers in onze gemeente actief zijn. En dat is best een grote groep. Tijd dus om ons voor die groep hard te maken.

Waar kunnen de zzp’ers op rekenen?

Buddy-systeem

Om te beginnen gaat Jessica voor de zzp’ers een buddy-systeem opstarten. “Een buddy-systeem houdt in dat je als nieuw lid van de VOG wordt gekoppeld aan een bestuurslid of coördinator van de VOG. Deze buddy’s begeleiden nieuwe leden door de vereniging en beantwoorden al hun vragen.” Maar ook een zzp’er zijn die al langer lid is van de VOG kan een buddy worden, dus zij kunnen zich ook opgeven!

Klankbordgroep

Daarnaast gaat Jessica een klankbordgroep opzetten voor de zzp’ers. Zo’n klankbordgroep is een groep van ondernemers die met elkaar het aanspreekpunt zijn voor andere ondernemers uit dezelfde groep. “In de klankbordgroep zal een aantal zzp’ers bij elkaar zitten om te sparren wat voor zzp’ers belangrijk is en waar ze behoefte aan hebben.” Input van alle zzp’ers is daarbij erg welkom!

Inloopspreekuren met experts en flexplekken

Ook wil Jessica inloopspreekuren organiseren voor de zzp’ers. Dit zullen inloopspreekuren zijn met experts op verschillende gebieden, zoals financieel en administratief. In deze inloopuren kunnen zzp’ers vrij en gratis binnenlopen om vragen te stellen aan experts. Ook gaat Jessica kijken of er flexplekken geregeld kunnen worden voor de zzp’ers zonder vaste werkplek.

Events

Naast de zomerborrel, de najaarsborrel en de eindejaarsborrel van de VOG, wil Jessica ook gaan kijken naar een jaarlijkse webinar in het najaar, speciaal voor deze groep. In die webinar wordt een onderwerp besproken wat voor zzp’ers interessant is. En bovendien krijgen zij dan de kans om met elkaar te netwerken!

Andere voordelen vanuit de VOG

Naast de drie bovengenoemde events die standaard in het lidmaatschap zitten, krijgen zzp’ers natuurlijk ook alle andere voordelen. “Zo is het mogelijk om extra zichtbaarheid te krijgen in onze nieuwsbrief. Dat kan door zelf je nieuws in te dienen, maar je kunt ook een interview krijgen. Daarnaast hebben we een speciaal tarief van € 150 euro per maand voor het plaatsen van een uiting op onze drie informatiezuilen. Deze staan op de drukke invalswegen van de gemeente.”

 

Er staat veel op het programma en Jessica is heel blij aan de slag te mogen voor alle zzp’ers. “Ik verwacht dat we in het najaar een programma op gaan stellen. Dan mogen we waarschijnlijk weer fysiek bij elkaar komen. In de tussentijd ga ik aan de gang met het buddy-systeem en de klankbordgroep.” Jessica voegt nog toe dat veel mensen het idee hebben dat de VOG er alleen voor Dombosch is, maar dat is totaal niet meer het geval. “De VOG is er voor alle ondernemers. De VOG is er ook voor de zzp!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.