Maak kennis met: Huurdersvereniging Geertruidenberg

Deze week maken we weer kennis met nieuw lid van de VOG, dit keer een vereniging. Huurdersvereniging Geertruidenberg (afgekort ‘HvG’) is het aanspreekpunt voor alle huurders van Woningcorporatie Thuisvester, woonachtig in de gemeente Geertruidenberg. HvG is een zelfstandige vereniging en huurders van Thuisvester zijn automatisch en kosteloos lid van de vereniging.

Door Sara Berende

De huurdersvereniging bestaat inmiddels al 42 jaar en is oorspronkelijk opgericht als aanspreekpunt voor huurders van Woningstichting Geertruidenberg (WSG). Begin deze eeuw kwam de WSG in financiële problemen. Uiteindelijk verdween de WSG en kwamen alle huurhuizen in de gemeente terecht bij Thuisvester. Nu dient de huurdersvereniging als aanspreekpunt voor huurders van Thuisvester in de gemeente Geertruidenberg.

Voorzitter Bert van Ham vertelt over de huurdersvereniging: “Wanneer de huurder er samen met Thuisvester niet uitkomt, dan schieten wij als huurdersvereniging de huurder te hulp. Huurders van Thuisvester kunnen ons direct zelf benaderen. Wij gaan met huurders in gesprek en komen tot een oplossing. Deze zaken kunnen bijvoorbeeld gaan over het onderhoud aan de woning en de huur.”

“Wanneer de huurder er samen met Thuisvester niet uitkomt, dan schieten wij als huurdersvereniging de huurder te hulp.”

Huurdersvereniging Geertruidenberg heeft een goede relatie met Thuisvester. “Naast dat we huurders te hulp schieten, hebben we ook een adviesfunctie richting Thuisvester en voeren verschillende gesprekken over de prestatieafspraken. Daarnaast voeren wij als vereniging meerdere gesprekken per jaar met de gemeente. Met hen hebben we een goede relatie, we praten over de plannen in de toekomst op het gebied van huren, hoe inwoners aan een woning kunnen komen, et cetera.” Het bestuur vat de vereniging samen in vier speerpunten:

  1. Wonen voor een acceptabele huur
  2. Wonen in een gezellige omgeving
  3. Goede behandeling bij calamiteiten
  4. Eventuele juridische begeleiding bij grote problemen.

Het bestuur kan bij deze speerpunten wat extra handen gebruiken en dus zijn ze met spoed op zoek naar nieuwe bestuursleden met ondernemersmentaliteit. Het huidige bestuur bestaat uit voorzitter Bert van Ham, secretaris Ans van Hal-Luijten, penningmeester Jos Roelands en bestuurslid Tosca Teulings. “Met extra bestuursleden kunnen we stappen maken richting meer professionaliteit en kunnen we huurders van Thuisvester nog beter van dienst zijn. We hebben een gezellig en actief bestuur en houden van lachen. Het is bij ons nooit saai!”, aldus Bert van Ham.

Nieuwe bestuursleden hoeven geen huurder van Thuisvester te zijn. Iedereen die interesse heeft in een nieuwe ervaring op het gebied van vrijwillligerswerk (ook ondernemers dus!) is welkom. Heb jij interesse in een bestuursfunctie bij de Huurdersvereniging Geertruidenberg en wil je graag meer informatie? Mail dan naar info@hvgeertruidenberg.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten