Maak kennis met bestuurslid Martijn Nieuwenhuijsen!

Een nieuw gezicht in het VOG-bestuur! Deze week geen introductie van een nieuw lid, maar van een bestuurslid. Martijn Nieuwenhuijsen maakt sinds mei deel uit van ons bestuur. Hij zal zich de komende tijd hard maken voor de industrieleden en de maritieme leden. In dit artikel stelt Martijn zich voor en vertelt hij waarom hij zich heeft aangesloten bij het bestuur van de VOG!

Door Sara Berende

Wie is Martijn?

Martijn Nieuwenhuijsen is 43 jaar, is getrouwd en heeft twee kinderen. Na zijn opleiding tot sportinstructeur besloot Martijn toch een andere weg in te slaan. Hij kwam te werken bij bedrijf waar zijn vader en opa ook werkten: Nederlof Scheepsbouw BV. “Ik ben op de werkvloer begonnen en heb alle aspecten van het bedrijf gehad. Aangevuld met diverse interne en externe opleidingen ben ik binnen het bedrijf gegroeid, totdat er een overname aan bod kwam.”

Sinds 2003 is Martijn de mede-eigenaar van het bedrijf, dat in 2016 omgedoopt is naar ‘Nieuwenhuijsen Scheepsbouw BV’. Samen met zijn vader en zijn broer runde hij het bedrijf. Zes jaar geleden nam Martijn met zijn broer de laatste aandelen over van hun vader, waardoor de broers nu samen het bedrijf runnen.

 

 

Waarom ben je bestuurslid geworden?

Martijn is met Nieuwenhuijsen Scheepsbouw al 15 jaar lid van de VOG. “Maar ik ben al die jaren ‘rustend lid’ geweest. Pas toen de industriegroep werd opgericht, werd het voor mij interessant.” Sinds kort zet voormalig industriecoördinator Jessica zich in voor de zzp’ers en dus was er een opvolger nodig voor deze groep. “Koen ken ik al jaren en hij vroeg mij of ik het verder op wilde pakken. Ik ben altijd al bij de activiteiten bij de industriegroep betrokken geweest.”

“Ik ben met name bestuurslid geworden, omdat ik een ander netwerk zoek om wijzer van te worden. Ik breid mijn netwerk niet uit omdat ik meer klanten wil, maar puur voor kennisontwikkeling, voor de inhoud”, legt Martijn uit. “En daarnaast krijg ik als bestuurslid de eerste informatie rondom de ondernemers en de gemeente, wat ik als ondernemer erg fijn vindt.”

Wat zijn je ambities als nieuw bestuurslid binnen de VOG?

“Naast dat ik de coördinator word van de industriegroep, hoop ik ook de verbindende factor te zijn voor de maritieme groep. Met de VOG kunnen we samen meer bereiken en moeten we eilandjes zien te voorkomen.” Het opdelen van de VOG-leden in segmenten ziet Martijn als een groot voordeel. “Met de segmenten bereiken we een grotere collectiviteit binnen de VOG. We creëren hierdoor een grotere achterban, waardoor we ook bij de gemeente meer kunnen bereiken.”

“Verder wil ik mijzelf ook graag ontplooien binnen het bestuur. Ik zie mijn tijd als bestuurslid als een leerproces waarin ik een bijdrage hoop te leveren waar elke andere ondernemer ook wat aan heeft. Als bestuurslid staat inhoud in mijn functie op 1. Maar ook de gezelligheid binnen het bestuur en de vereniging mag niet ontbreken!”

Wat zijn eerste stappen die je gaat nemen?

“De koers die de industriegroep nu vaart, wil ik graag voortzetten. Dat betekent dat we ook een paar keer per jaar een netwerkevent willen blijven organiseren. Verder is de eerste aanzet tot een maritieme groep gemaakt en lopen de eerste gesprekken. Daarin zijn we nu vooral aan het peilen hoe de maritieme leden zelf hierin staan.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.