Klassiek op een buitengewone manier

Deze week staat een buitengewoon stel in de spotlight. Maak kennis met Rob Merkx en Marijn den Boer, organisatoren van Buitengewoon Klassiek. Twee vastberaden mensen vol met ervaring. Ze zijn al 36 jaar samen, waarvan ze er ook al veel samenwerkten. 16 jaar geleden besloten ze samen echt te gaan voor wat ze willen en zijn ze Geertruidenberg Klassiek (en nu Buitengewoon Klassiek) begonnen, een uitdaging waar ze nu iedere dag met veel plezier mee bezig zijn.

Rob heeft een achtergrond in administratie en financiën, Marijn is jurist en heeft lesgegeven op een ROC, waar hij ook in het bestuur zat. Voordat ze met Buitengewoon Klassiek begonnen hebben ze een lange tijd een conferentiehotel gerund. “We hebben dat hotel echt een nieuwe start gegeven. Nieuwe inrichting, marketing en natuurlijk de klanten het zo goed mogelijk naar hun zin maken. Daar begonnen we eigenlijk met concerten organiseren. We wilden graag kunst naar het hotel brengen, dus we begonnen met het organiseren van tentoonstellingen en concerten.” Dat ze het conferentiehotel een boost hebben gegeven is wel duidelijk; het hotel behaalde onder hun bestuur in een crisisjaar een recordomzet. Ze kijken dan ook zeker positief terug op die tijd, het heeft immers bijgedragen aan waar ze nu zijn.

Samen organiseren ze in Geertruidenberg en Oosterhout klassieke concerten, waarvoor ze contact hebben met verschillende conservatoria die ze opkomende talenten aanwijzen. Deze bijzondere musici blijven dikwijls bij Rob en Marijn thuis slapen, waardoor ze de pianisten ook erg goed leren kennen. “We hebben tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad en we vinden het zelf ook ontzettend leuk dat we zo iemand mogen verwelkomen bij ons thuis. Laatst ontvingen we een jongen op die op zijn twaalfde al als prelude hier in Geertruidenberg heeft gespeeld. Hij is nu twintig en echt een supertalent, iedereen kreeg tranen in zijn ogen na een stuk wat hij gespeeld had. Dat soort mensen willen we graag hebben.” Ook in Den Haag hebben ze concerten georganiseerd, op grotere schaal dan hier in Noord-Brabant. “We hebben ook voor een exclusieve sociëteit een concert mogen organiseren, volgend jaar september ligt er een in de koninklijke schouwburg in het verschiet.”

“Het leuke is dat ook onder musici mond-op-mond reclame het beste werkt. Wat zo bizar is, is dat bijna alle talenten in de pianowereld elkaar kennen. Zo vertelde een pianist laatst dat hij bij ons terecht kwam omdat een andere muzikant hem over ons had verteld, ja dat is echt bijzonder. De muzikanten bieden zichzelf bijna aan haha.’’ 

Het duo heeft al op verschillende locaties concerten georganiseerd en gaat nu waarschijnlijk steeds meer van Geertruidenberg naar Oosterhout verplaatsen. “Daar zijn echt prachtige zalen met ook veel meer plekken dan hier in Geertruidenberg.” Helaas gooide Covid-19 weer eens onvermijdbaar roet in het eten. “We mogen nu veel minder mensen ontvangen voor een concert en mensen zijn ook wat voorzichtiger met het bezoeken van openbare plekken, waardoor we echt minder publiek hebben. Ook voor de musici is dit jammer.” Tijdens de lockdown mochten er natuurlijk helemaal geen concerten meer gegeven worden, toen hebben ze toch nog een live stream aangeboden. “We bieden ook gratis een livestream van een de concerten aan Brabantse zorginstellingen aan. Je merkt dat veel ouderen echt energie krijgen en vrolijk worden van een jonge musicus.”

Met veel ambitieuze plannen belooft dit duo nog een hoop te bereiken. Maar met hun liefde voor het vak en het plezier wat ze hebben in hun werk moet dat zeker goedkomen. 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.