“Ik wil mensen graag de beste versie van zichzelf laten worden.”

Maak kennis met Arcon! Arcon van Gorp is een nieuw lid binnen de VOG maar is al een tijdje werzaam als ZZP’er in personal training en coaching. Dit jaar opent hij ook zijn eigen studio, waarmee echt een nieuwe periode in zijn leven aanbreekt.

Arcon van Gorp is al 3 jaar zelfstandig PT freelancer in een sportschool in Tilburg. Dit jaar heeft hij besloten zijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen en een eigen studio te openen. Hoewel hij vroeger nog niet bezig was met sport en beweging, is dat nu echt een passie van hem geworden. “Ik vind het echt heel gaaf om te zien hoe ik mensen kan helpen ze een betere versie van zichzelf te worden.” Hier was hij eigenlijk altijd al wel mee bezig, voordat hij personal trainer werd werkte hij namelijk als weerbaarheidstrainer in de jeugdzorg. “Met mensen werken is echt mijn ding.”

Waar hij vooral tegenaan liep als werknemer is dat je altijd van een ander afhankelijk bent als het gaat om beslissingen, op bedrijfsmatig en klantengebied. “Je hebt natuurlijk altijd een andere visie maar in de zorg merkte ik dat het in mijn ogen een andere aanpak soms beter was voor de beste zorg. Daarom ben ik nu ook zo tevreden als eigen ondernemer, ik kan mijn visie volledig verwerkelijken.” Toch was de transitie van werknemer naar ondernemer redelijk spannend. “Het is heel veilig, in loondienst werken. Maar ik vind juist de andere elementen van een eigen bedrijf hebben ook heel leuk. De marketing, welke strategie je gaat toepassen. Ik heb wel moeten leren om ook eens nee te zeggen, hahaha.”

Corona heeft Arcon dingen gebracht, maar ook afgenomen. “Toen we buiten moesten gaan sporten was dat enerzijds heel vervelend maar anderzijds zag je hoe graag mensen door wilden blijven sporten en ervan genoten dan wij nog training aanboden. Ik vind dat corona ook heeft laten zien hoe bevattelijk we als mens zijn voor nieuwe ziektes en dat het dus belangrijk is dat we ons lichaam gezond houden.”

“Maar hoe ziet een dag van Arcon er nou uit? Want een personal trainer die dit zegt doet zelf ook wat aan de gezondheid neem ik aan?”

“Ja zeker! Hahah. Meestal sta ik rond een uur of zes op zodat ik om zeven uur in Tilburg klaar sta om training te geven. Mijn ontbijt bestaat meestal uit een smoothie met groente, fruit en eiwitten. Ook laat ik de hond ‘s ochtends altijd even uit. Met de lunch ben ik vaak weer thuis en eet ik eieren met kipfilet. Dan moet ik ook vaak ‘s avonds nog even werken maar ik probeer altijd tussen die tijd te trainen. Verder zorg ik er voor mijn gezondheid voor dat ik zo’n acht uur slaap krijg en als ik merk dat ik veel stress heb ga ik wandelen. Dat helpt echt voor mij.”

Hopelijk gooit Covid-19 niet te veel roet in het eten, want Arcon heeft grootse plannen. “Over een aantal jaar zou ik graag mijn studio op een grotere locatie hebben en samenwerken met andere personal trainers en mensen die helpen bij het opbouwen van een gezonde leefstijl. Zowel fysiek als mentaal.” Zelf heeft hij ook een switch gehad in mindset door zijn eigen bedrijf op te starten. “Alles wat ik nu doe is om te komen waar ik straks wil zijn. Ook geloof ik echt dat waar een wil is, een weg is.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.