Haar ID: “Met LOTS by Haar ID is het plaatje compleet”

Deze week maken we geen kennis met een nieuw lid, maar met een al langer bestaand lid. Sharon Zijlmans is de eigenaresse van Haar ID, een sfeervolle salon in de Prins Hendrikstraat in Raamsdonksveer. Na haar verhuizing naar een ander pand in dezelfde straat, heeft ze een nieuwe conceptstore geopend: LOTS by Haar ID. Daarover vertelt ze in dit artikel meer!

Door Sara Berende

Sharon is 30 jaar oud en woont in Raamsdonksveer samen met haar zoontje. Na de middelbare school heeft Sharon de kappersopleiding gevolgd, waarna ze een aantal jaar ervaring heeft opgedaan bij een kapsalon. In 2019 besloot ze om een eigen kapperszaak op te richten: Haar ID. “Het werd de afgelopen jaren alsmaar drukker bij mij in de salon, waardoor ik graag wilde groeien. Het pand aan de overkant (waar voorheen Govers Sport zat) kwam dit jaar vrij en ik wist dat ik daar iets van kon maken.” Dit jaar besloot Sharon daarom naar de overkant te verhuizen!

Bij Haar ID kun je terecht voor je haar, nagels en make-up, maar Sharon heeft daar nu ook een winkel bij geopend. Een zogenoemde conceptstore: ‘LOTS by Haar ID’. In de winkel verkoopt Sharon babykleding en -accessoires, woondecoratie, sieraden, geuren, kaarsen en nog veel meer. “Ik verhuur de planken in de winkel aan kleine ondernemers in de regio. Ik wil hen een plek aanbieden om hun spullen te verkopen. Via social media heb ik destijds een oproep geplaatst en sindsdien zijn alle planken gevuld met mooie spulletjes. Het aanbod wisselt regelmatig!”

De wens voor een conceptstore was er al langer bij Sharon. “Maar voorheen had ik simpelweg de ruimte niet. Ik verkocht wel losse spulletjes, maar ik kon dat niet verder uitbreiden. Nu kon dat wel en vind ik de conceptstore een waardevolle aanvulling voor Haar ID. Het voelt compleet. Ik kan mijn klanten nu het totaalplaatje aanbieden en ik merk ook dat dat werkt. Veel klanten komen niet alleen bij mij voor hun haar of nagels, maar boeken meerdere afspraken en lopen dan ook nog met een leuk cadeautje de winkel uit.”

Verder werkt Sharon niet meer alleen in de salon. “Sinds mei heb ik een kapster in dienst genomen die me ondersteunt in de kapsalon. Ook verhuur ik andere ruimtes dan alleen de conceptstore. Op die manier heb ik nu ook een schoonheidsspecialiste die in mijn salon gevestigd is.” Sharon hoopt hoop dat ze in de toekomst kan blijven groeien en haar team uit kan breiden. “Het bevalt heel goed dat ik alles onder één dak kan aanbieden, ook voor klanten. En daarnaast is het heel prettig om met andere ondernemers de samenwerking aan te gaan, zodat je elkaar kan helpen!”

Sharon is voor de VOG ook zeer actief bezig. Sinds de start van de coronacrisis probeert ze alle retailondernemers in de gemeente bij elkaar te krijgen en met elkaar te verbinden. Samen sta je immers sterker. “Maar het komt nog niet echt van de grond, iedereen is erg op zichzelf aangewezen. Dat vind ik jammer, want onze samenwerking kan grote meerwaarde hebben. Door samen te werken maken we onze gemeente aantrekkelijker en kunnen we mensen hiernaar toe halen!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.