SdR Management: “Ik deel met anderen graag mijn kennis over het zelfstandig ondernemerschap!”

Ook in het nieuwe jaar stellen we jullie graag weer voor aan onze nieuwe leden van de VOG! Deze week is Sander de Ruijter aan het woord, eigenaar van zijn eigen bedrijf; SdR Management. In dit interview vertelt Sander meer over zijn onderneming en over het ondernemerschap. 

Door Sara Berende

Sander begon ooit als techneut in de ICT en heeft hierin een aantal jaren ervaring opgedaan. “Ik merkte dat mij in deze jaren steeds vaker werd gevraagd om iets van A tot Z te begeleiden. Eén van mijn managers stelde daarom aan mij voor om met projectmanagement te starten. Zodoende ging ik de uitdaging aan en startte ik met een deeltijdstudie, die ik in 2016 heb afgerond.”

Maar na het studeren wisselde Sander al snel van baan. “De rol die ik bekleedde was er niet meer. Er veranderde een hoop bij mijn werkgever en door een fusie moesten teams noodgedwongen samenwerken terwijl er een mix was ontstaan van mensen. Toen ging er bij mij een lampje branden; het begeleiden van mensen tijdens organisatieveranderingen, dat is wat ik echt leuk vind. Ik verdiepte me verder in veranderingen in organisaties en deed bij verschillende organisaties ervaringen op. In 2016 ben ik voor mezelf begonnen als interimmanager!”

Als interimmanager help ik organisaties om hun IT-afdeling beter vorm te geven. “Ik help door strategische vraagstukken te vertalen naar operationele processen en adviseer op strategisch en tactisch vlak bij ontvlechtingen of fusies van organisaties (of onderdelen). Hierbij zorg ik ervoor dat de kwaliteit van het primaire proces geborgd blijft. Mijn kracht zit in het laten adopteren van de operationele processen binnen het verantwoordelijke team.”

Daarnaast is Sander ook een coach voor zzp’ers. “Ik houd me bezig met het adviseren van zelfstandige ondernemers. Als zelfstandige weet ik zelf heel goed wat erbij komt kijken en die kennis deel ik graag. Het coachen en veranderen van organisaties doe ik al vanuit mijn werksituatie, nu coach ik ook in het klein collega-ondernemers. Dat is ook een grote factor geweest om me aan te sluiten bij de VOG, om mijn kennis over het (zelfstandige) ondernemerschap te delen!”

Sander is een echt mensenmens. “Ik hecht me snel aan anderen en vind het leuk om met collega-ondernemers in contact te komen. Ik vind dan ook dat mensen bij mij de vrijheid en veiligheid moeten voelen om mij te benaderen en iets te vragen. Daarnaast zie ik mezelf als ondernemer die weet waar het eind van de tunnel is en de ander dat ook goed kan vertellen. Dat is voor mijn klanten vaak heel fijn bij coaching!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.