LABEL VandenBerg: “Ondernemen is waarde toevoegen aan de maatschappij”

Deze week is het de beurt aan LABEL VandenBerg om zich voor te stellen als nieuw VOG-lid. In dit interview maken we kennis met Jasper en Rick. Jasper van den Berg is samen met Marieke van den Berg eigenaar van LABEL VandenBerg. Rick is werkzaam binnen het bedrijf als operationeel manager. In dit interview vertellen zij over de visie van LABEL VandenBerg en over hun kijk op het ondernemerschap!

Door Sara Berende

LABEL VandenBerg is een echt familiebedrijf en is doorgegeven aan de volgende generatie. Zo’n 10 jaar geleden nam Jasper samen met zijn nichtje Marieke de meubelfabriek en het merk van hun vaders over. Omdat hun opa van den Berg ooit begon als meubelmaker en zijn bedrijf uitbouwde tot Vandenberg Meubelen in Hellevoetsluis en zijn kinderen ook hun eigen meubelmerken begonnen zijn de kleinkinderen Jasper en Marieke van den Berg daarmee de derde generatie meubelmakers binnen de familie. De broers Gerard en Ton van den Berg, de voorgangers van Jasper en Marieke, hebben de passie weten over te brengen op hun kinderen, waardoor LABEL VandenBerg nu al ruim 30 jaar bestaat.

Jasper komt oorspronkelijk uit de zeilerij, maar wist al langer dat hij dat niet wilde blijven doen, zo vertelt hij. “Toen er bij het bedrijf van mijn vader een functie vrijkwam, ben ik daar begonnen als productontwikkelaar. Ook Marieke komt uit een andere branche en is altijd met sales bezig geweest. En dat doet ze nu bij ons ook, dus dat sluit goed aan. Rick heeft een paar jaar geleden stage gelopen bij ons en dat beviel hem zo goed, dat hij na zijn studie in dienst is getreden.”

LABEL VandenBerg is een meubelfabrikant van designmeubelen. Jasper vertelt: “Bij LABEL VandenBerg ontwerpen én maken we onze eigen meubelen met ons eigen kenmerk. We hebben een herkenbare en tijdloze stijl en gebruiken unieke en natuurlijke materialen voor onze meubelen. Hierdoor ziet het product er niet alleen goed uit, maar kan het ook een leven lang meegaan”, aldus Jasper. Alle meubelen worden aan de Ramgatseweg geproduceerd en in de daarvoor gelegen stijlvolle showroom is de hele collectie uitgestald. Maar de functie van een winkel heeft het niet.

“Al onze producten maken we op order. Via één van onze 300+ verkooppunten kunnen onze klanten hun meubels naar hun wens bestellen. Dat maakt onze meubelen uniek, stijlvol en duurzaam”, vertelt Rick. Er is nog veel meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen het bedrijf. “Zo gooien we ons restmateriaal niet weg, maar gebruiken we het voor andere producten. Maar ook voor onze mensen hebben we veel aandacht. We vinden gezondheid belangrijk en zorgen daarom dat iedereen hier goed in zijn vel zit. Dat varieert van het aanbieden van fruitvoorziening tot een fysiotherapeut.”

Jasper vat dit mooi samen: “Ondernemen is waarde toevoegen aan de maatschappij. Je deelt je bedrijf als het ware met je klanten, leveranciers, aandeelhouders en medewerkers, maar daarnaast is de omgeving ook een belangrijke stakeholder. Als organisatie heb je maatschappelijk belang en daar zijn we ons steeds meer van bewust. We hebben er daarom bewust voor gekozen om onze meubelen lokaal en duurzaam te produceren, met hoogwaardige materialen, door medewerkers uit de regio. Samen met het team die waarde toevoegen, dát vind ik het mooie van ondernemerschap.”

Met een lidmaatschap bij de VOG breidt LABEL VandenBerg hun maatschappelijk belang uit. “Omdat we zo op lokale productie gericht zijn, was een lidmaatschap bij de VOG eigenlijk vanzelfsprekend”, vertelt Rick. Inmiddels hebben de VOG en LABEL VandenBerg hun handen ineengeslagen en worden er binnenkort rondleidingen in het bedrijf georganiseerd. Hierover volgt snel meer informatie!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.