Geslaagde werksessie van de VOG met Symbiosis4Growth

Op 5 juli vond er een vruchtbare werksessie plaats in het oude stadhuis van Geertruidenberg, waar zestien ondernemers te gast waren bij Dieuwke en Willem Simonis. De werksessie, onder leiding van wethouder Mike Hofkens, markeerde het begin van een succesvolle samenwerking tussen regionale mkb-bedrijven, de VOG, gemeente Geertruidenberg, ZLTO en Symbiosis4Growth. Het doel was om onderlinge matches te creëren op het gebied van onbenutte reststromen, duurzame energiekennis en diensten.

Tijdens de gesprekken werden maar liefst achtenveertig reststromen besproken die afkomstig waren van de deelnemende ondernemers. Het bleek dat de reststroom van de ene ondernemer van waarde kon zijn voor een andere ondernemer. Negentien specifieke grondstoffen kwamen naar voren als gewenst door de ondernemers. Dit resulteerde in negentien onderlinge matches, waarmee de bedrijven aan de slag kunnen gaan. De uitkomsten worden gedeeld in een rapport, waarna vervolgstappen kunnen worden gezet. Mocht het praktisch lastig zijn om deze matches te realiseren, dan staan projectleiders van klaar om te ondersteunen bij het uitwerken van kansen tot concrete businesscases.

De werksessie met Symbiosis4Growth was een succesvolle stap in de richting van een circulaire economie waarin bedrijven efficiënter gebruikmaken van grondstoffen en reststromen een waardevolle nieuwe bestemming krijgen.

De grootste winst was dat bedrijven met elkaar in gesprek gingen en elkaars problemen m.b.t. reststromen konden ontdekken. Wij als VOG en Gemeente Geertruidenberg hebben alleen al op de industrieterreinen ruim 350 bedrijven, waardoor de potentie om samen op te trekken zeer groot is. We kijken uit naar verdere samenwerking en de concrete implementatie van de ontstane matches.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek Het Brandhuys

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “Het Brandhuys”

Donderdag 9 november was het bedrijfsbezoek bij VOG-lid Het Brandhuys. Eigenaar David Joosen is een ambachtelijke koffiebrander gevestigd in het industriële erfgoed van de Dongecentrale. Met 45 aanwezigen was het maximumaantal deelnemers bereikt en hadden we dus een mooie opkomst. De aanwezigen ontvangen met (uiteraard) koffie en wat lekkers.
Na een korte introductie werden zij opgedeeld in 3 groepen en kregen ze per groep afwisselend een rondleiding, barista-workshop en uitleg over koffiebranden.

Connecting Generations beeldmateriaal

Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z.