Geslaagde en smaakvolle Zomerborrel!

Op donderdag 7 juli was het weer tijd voor de VOG Zomerborrel, een inmiddels jaarlijks terugkerende traditie. Met een glaasje bubbels werden alle 70 gasten verwelkomd in de zonnige tuin van het Ondernemershuys. Het was een gezellige avond waarin vele ondernemers en belanghebbenden van de VOG elkaar weer hebben ontmoet. Hieronder vindt u het volledige verslag met de fotoreportage!

Door Sara Berende

VOG-voorzitter Rom van Oers opende de borrel in de tuin van het Ondernemershuys met een speech. Hierin legde hij uit dat de VOG zich dagelijks inzet voor alle ondernemers. “De VOG is voor en door ondernemers en we doen meer dan alleen het organiseren van borrels.” Ook vertelt Rom dat het bestuur de laatste tijd een verandering heeft gekend: “Marco Verbrugge heeft afscheid genomen en we hebben Mariëlle Wirken en Debby Wentink als nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen!”

Tot slot vertelde Rom over de evenementen van de VOG. De afgelopen twee jaar zijn de evenementen helaas beperkt geweest, maar: “Dit jaar hebben we in februari de nieuwjaarsborrel gehad en ook de lunches bij het Weeshuys voor de Industriegroep gingen op regelmatige basis door. Daarnaast was de VOG Rally een groot succes, evenals de nieuwe inloopborrels. Inmiddels hebben we 4 succesvolle edities gehad!”

De volgende inloopborrel staat gepland op donderdag 28 juli. Bij deze inloopborrel hebben we een presentatie van VOG-lid Comfort Vermogensbeheer over het beleggen, het beursklimaat en de huidige economische omstandigheden. Op 15 september staat het volgende evenement voor leden en introducees gepland: de tweede editie van het VOG Golftoernooi! De inschrijvingen hiervoor zijn al geopend: https://vog.nl/evenement/vog-golfdag-2/

Aansluitend sprak burgemeester Marian Witte de ondernemers toe. Ze vertelde hoe trots ze is op de ondernemers en de actieve vereniging: “De zomerborrel is een mooi moment van reflectie. Ik heb veel bewondering voor de veerkracht van alle ondernemers gedurende de afgelopen twee jaar.” Ook feliciteerde de burgemeester namens de gemeente industrieterreinen Dombosch en de Pontonnier met het behaalde Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen.

Ook blikte de burgemeester vooruit naar de uitdagingen die ondernemers te wachten staan. Zo komt er een grote verandering aan in onze gemeente; de verbouwing van de A27. Burgemeester Witte roept werkgevers op om goed na te denken hoe zij hun werknemers minder in de auto krijgen door bijvoorbeeld te carpoolen. Daarnaast hebben ondernemers te maken met de energietransitie en de krappe arbeidsmarkt. Mocht je als ondernemer vragen hebben over deze (of andere) onderwerpen, dan kun je terecht bij Nicole de Kort, zij is vanuit de gemeente het aanspreekpunt voor ondernemers.

Tot slot kwam Dieuwke Stellinga nog aan het woord. Zij en haar partner Willem zijn de kopers van de panden 32-38. Dieuwke vertelt over hun plannen en licht als eerste toe dat het Stadhuis blijft zoals het nu is. “Het is een mooie multifunctionele ruimte en dat moet zo blijven. In de rest van de panden worden luxe hotelkamers gerealiseerd, voornamelijk in de ruimtes zoals ze nu zijn. Het moet een luxueus stadshotel worden.” Dieuwke en Willem verwachten hun plannen over een jaar tot anderhalf jaar gerealiseerd te hebben, maar bevestigen dat de VOG Zomerborrel volgend jaar weer in de tuin van het huidige Ondernemershuys gehouden kan worden!

Onder het genot van de gerechten van Ouwe Jongens Krentenbrood en de desserts van Ambachtshoeve werd het een smaakvolle en vooral zonnige editie van de zomerborrel. Het bestuur wil iedereen bedanken voor zijn komst en kijkt al met plezier uit naar volgend jaar!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek Het Brandhuys

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “Het Brandhuys”

Donderdag 9 november was het bedrijfsbezoek bij VOG-lid Het Brandhuys. Eigenaar David Joosen is een ambachtelijke koffiebrander gevestigd in het industriële erfgoed van de Dongecentrale. Met 45 aanwezigen was het maximumaantal deelnemers bereikt en hadden we dus een mooie opkomst. De aanwezigen ontvangen met (uiteraard) koffie en wat lekkers.
Na een korte introductie werden zij opgedeeld in 3 groepen en kregen ze per groep afwisselend een rondleiding, barista-workshop en uitleg over koffiebranden.

Connecting Generations beeldmateriaal

Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z.