CreAnoeska: “Het was mijn doel om meer leven op de Markt te brengen”

Deze week maken we weer kennis met een nieuw lid: CreAnoeska, creatief met bloemen & meer. Anoeska van der Sluijs is sinds 1,5 jaar de eigenaar van de bloemenwinkel, gelegen aan de Markt in Geertruidenberg. In dit artikel vertelt ze over haar winkel en over haar carrière als bloemist!

Door Sara Berende

Anoeska van der Sluijs is 48 jaar en is geboren en getogen in Raamsdonksveer, waar ze nu met haar gezin woont. Anoeska heeft een opleiding op de bloemenvakschool gevolgd. Tijdens en na haar opleiding heeft ze bij verschillende bloemenwinkels in Raamsdonksveer gewerkt. Na een aantal jaar in loondienst te hebben gewerkt, was het hebben van een eigen winkel de volgende stap. Ze begon een bloemenwinkel in Oosterhout, maar moest door haar privésituatie daar na een tijd mee stoppen.

 

Na een paar jaar kreeg Anoeska weer kriebels om voor zichzelf te beginnen. Ze opende een bloemenwinkel in Giessenburg, wat een mooi opstapje was. Sinds 1,5 jaar zit ze met haar winkel ‘CreAnoeska’ op de Markt in Geertruidenberg. “Ik merkte dat de Markt stiller werd en het was mijn doel om meer leven te brengen op de markt met een aantrekkelijke winkel. Van wat ik nu hoor, is dat aardig gelukt!”

CreAnoeska is een bloemenwinkel met sfeer en uitstraling. Anoeska verkoopt in haar winkel boeketten, bloemcreaties, kransen, cadeauartikelen, homedecoraties en materiaal om zelf mee aan de slag te kunnen. Ze biedt creaties aan van elke prijsklasse, zo kan elke klant bij haar terecht. Anoeska is een creatieve duizendpoot en vindt het fantastisch om haar creativiteit te gebruiken voor haar eigen creaties.  “In mijn winkel kan  ik er mijn eigen totaalconcept van maken. Ik regel met mijn team alles van a tot z: de inkoop, het creëren en natuurlijk de verkoop.”

Dat totaalplaatje vindt Anoeska het leukst aan het ondernemerschap. En daarnaast geniet ze van het contact met haar klanten. “Dat is het leuke aan het hebben van een eigen winkel. Je spreekt alle klanten en één van mijn eigenschappen is dat ik mijn klanten snel ken. Daardoor weet ik wat ze eerder bij mij hebben gekocht en van welke stijl ze houden. Dat is ideaal om goed in te spelen op hun behoeften!”

Anoeska doet ook veel naast haar winkel: “Ik bied ook workshops aan en ik heb in de coronatijd mijn webshop uitgebreid en speciaal gericht op de lokale klant. Ik hoop de workshops zo langzaamaan weer op te kunnen pakken in mijn eigen winkel. De webshop loopt erg goed, dus die blijft!” Ook werkt ze steeds meer voor het bedrijfsleven. Voor de zakelijke klant is maatwerk, zoals periodiek een balieboeket, uiteraard mogelijk. Met haar lidmaatschap bij de VOG wil ze graag in contact komen met andere bedrijven en met andere winkels. “De eerste positieve samenwerking met de VOG was 1,5 week geleden, waar ik de boeketten geleverd/gesponsord heb voor de VOG Rally.”

De fooienpot bij CreAnoeska is bestemd voor Stichting Opkikker. Van bestellingen door VOG leden zal 10% gedoneerd worden aan deze stichting die zich inzet om gezinnen met een ziek kind een ‘Opkikkerdag’ te laten beleven.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.