“Als je van je hobby je werk kunt maken ben je een gelukkig mens.”

Een creatieve onderneemster die zich door de stap te nemen naar een eigen bedrijf helemaal op haar plekje voelt. Maak deze week kennis met Annemiek, de eigenaresse van Creamiek. Het zit al in de naam, een creatief bedrijf waar zowel alles gecustomised kan worden. “Ik begon eigenlijk voor mezelf en wat naasten met borduren. Er kwam echter er steeds meer vraag naar mijn producten en ik dacht, ik ga gewoon mijn eigen bedrijf beginnen.”

Annemiek woont al zo’n 30 jaar in Geertruidenberg en heeft een HBO achtergrond in de zorg. Ze is manager en uiteindelijk adviseur geweest in het Tweesteden ziekenhuis. Drie jaar geleden is ze door omstandigheden gestopt met werken en een tijdje later begon haar creatieve proces. “Ik ben altijd al erg creatief geweest maar vooral borduren vind ik echt heel leuk.” Nadat ze voor vrienden cadeautjes ging maken en anderen haar producten zagen en ernaar begonnen te vragen besloot ze in April haar eigen bedrijf te beginnen. “Ik ontwerp alles zelf en dat is nou juist zo leuk.”

“Het fijne aan het hebben van een eigen bedrijf is dat je helemaal zelf je uren kan indelen en veel meer vrijheid hebt, ook in hoe je dingen aanpakt. Bij mij staat klanttevredenheid echt heel hoog en ik doe daar ook alles aan.” Buiten haar eigen bedrijf is Annemiek ook voorzitter van Keerpunt 74, een plaatselijke politieke partij. “Met mijn ambitie om de gemeenteraad in te gaan is de zelfstandigheid en vrijheid die ik heb door mijn eigen bedrijf ook erg handig.” 

Naast de ambitie om de gemeenteraad te verrijken hoopt ze over een paar jaar ook Creamiek uit te breiden. “Ik zou erg graag een eigen winkel willen en ook meer samenwerkingen met bedrijven. Toch vind ik het nog steeds het belangrijkste dat ik iedereen blij blijf maken met mijn producten. Op dit moment wordt ik zelf zo gelukkig van alle blije reacties die ik ontvang. Daarnaast zit ik nu echt nog in een heel leerzaam proces wat betreft mijn bedrijf, ik ben pas net begonnen. Wie weet hoe het allemaal gaat lopen.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten