VOG Online Retail overleg

Afgelopen donderdag 28 januari was er het eerste retail overleg georganiseerd door de VOG met een groep retail ondernemers, de burgemeester, wethouder economische zaken en beleidsmedewerker economische zaken en een advocaat van ESQ.

Het doel van dit overleg is om de zorgen van de retail ondernemers met elkaar te kunnen delen, gezamenlijk te bepalen wat de gemeente voor de ondernemers kan doen, welke lokale en landelijke maatregelen en regelingen van toepassing zijn maar uiteraard ook wat de ondernemers onderling gezamenlijk kunnen doen. Ook om te kijken waar andere ondernemers de retail ondernemers kunnen helpen.
Met de horeca ondernemers is al geregeld op deze wijze een overleg en daarin doen steeds meer ondernemers mee en worden er concrete afspraken met de gemeente gemaakt en ook onderling wordt er beter afgestemd.
In het retailoverleg dat werd geleid door VOG voorzitter Rom van Oers kwamen diverse onderwerpen op tafel. Onder ander de vraag waarom winkels geen kraampjes buiten mogen zetten maar bij de drogisterijen mensen buiten in de rij staan, over de huren en over de moeizame gesprekken over huurkortingen. Maar ook de starre houding van diverse leveranciers over de lopende orders of annuleringen.
Er is gesproken over hoe een scenario opgesteld kan worden voor als het moment komt dat de winkels weer open mogen gaan. Wat moeten wij gezamenlijk gereed hebben staan zoals communicatie, gezamenlijke acties, personeel etc. Dit zal in het volgende overleg met elkaar worden besproken.
Dit was een goed eerste overleg en het krijgt een spoedig vervolg.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.