VOG Online horeca-sessie 8 maart 2021

Afgelopen maandag 8 maart organiseerde de VOG weer een online overleg met de horecaondernemers. Burgemeester Marian Witte en Nicole de Kort (beleidsmedewerker economische zaken) waren aanwezig namens de gemeente en ook René Nouwens was aanwezig namens de Koninklijke Horeca Nederland. Alle horecaondernemers van de gemeente waren ook dit keer door VOG-voorzitter Rom van Oers en burgemeester Marian Witte uitgenodigd om deel te nemen aan de sessie.

Na een kort rondje langs de velden vertelde René Nouwens over de alternatieve routekaart die de KHN heeft opgesteld voor de heropening van de horeca. In deze routekaart staat beschreven hoe de horeca stapsgewijs open kan gaan. De eerste stap is het openen van terrassen. Zoals ook in de persconferentie aangekondigd, is de verwachting dat de terrassen eind maart open kunnen, mits de cijfers stabiel blijven en onder strikte maatregelen. Dit is een 1e stap in de goede richting en is nodig om ook een 2e stap te kunnen zetten.

Ook werd teruggeblikt op het succesvolle weekend van de ‘Walk of Taste’. Willem de Wijs vertelde dat het weekend goed is verlopen en dat de samenwerking voorspoedig ging. Burgemeester Witte haakt erop in en vertelt dat dit weekend een goed voorbeeld was van hoe je wel iets kunt organiseren in de coronacrisis. Alle maatregelen zijn in acht genomen en het is volgens haar voor herhaling vatbaar, uiteraard onder voorwaarden en in overleg met de gemeente.

Halverwege de sessie kaartten de horecaondernemers een groot probleem aan: het personeelstekort. Het aantal medewerkers in dienst is flink afgenomen, omdat zij toch iets anders gaan zoeken. De horecaondernemers hebben zorgen dat dit personeelstekort bij de opening voor flinke problemen gaat zorgen. René Nouwens beaamt dit probleem, maar geeft aan dat 25% weer terug zal komen, omdat in andere sectoren de druk af zal nemen. Ook roept hij op om te kijken naar andere oplossingen om dit tekort in te vullen of op te lossen.

Burgemeester Witte haakt in op dit probleem en komt met een idee voor een soort horeca-academy. Het zou mogelijk gemaakt kunnen worden om aan jongeren op het Dongemond College een cursus aan te bieden waarin ze alles leren over het werken in de horeca. Op die manier kunnen jongeren geënthousiasmeerd worden over een bijbaan in de horeca. Een concreet plan is er nog niet.

Het volgende overleg staat gepland op 12 april om 09:30.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek Het Brandhuys

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “Het Brandhuys”

Donderdag 9 november was het bedrijfsbezoek bij VOG-lid Het Brandhuys. Eigenaar David Joosen is een ambachtelijke koffiebrander gevestigd in het industriële erfgoed van de Dongecentrale. Met 45 aanwezigen was het maximumaantal deelnemers bereikt en hadden we dus een mooie opkomst. De aanwezigen ontvangen met (uiteraard) koffie en wat lekkers.
Na een korte introductie werden zij opgedeeld in 3 groepen en kregen ze per groep afwisselend een rondleiding, barista-workshop en uitleg over koffiebranden.

Connecting Generations beeldmateriaal

Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z.