Uitnoding VOG/KVO-B onlinesessie Veiligheid Industrieterreinen op 7 januari 2021

Aanstaande donderdag 7 januari om 16.00 uur organiseert de VOG een nieuwe Zoom sessie over de veiligheid van de industrieterreinen in de gemeente.

Tijdens deze sessie, waar wederom leden vanuit B & W, politie en beveiligingsdienst aan deel zullen nemen, willen we dieper in gaan op de problematiek rondom de veiligheid van de industrieterreinen.

In de vorige sessie hebben we met elkaar gesproken over de inbraakgolf van dit najaar en de oorzaken hiervan.

In deze sessie willen we de oplossing van het probleem in kaart brengen en de manier hoe dit aan te pakken. In het verleden is er op de industrieterreinen Dombosch een netwerk van camera’s aangebracht. Helaas is het collectief, die de investering hiervoor een aantal jaren geleden mogelijk heeft gemaakt, al jaren geleden gesneuveld. Hierdoor is een optimale inzet van het camerasysteem en de bemanning van een controle-unit en surveillance, financieel ontoereikend. Hierdoor raken we achterop t.o.v. omringende gemeenten, waar de laatste jaren meer is geïnvesteerd in veiligheid van de industrieterreinen. Dit met als gevolg een inbraakgolf waardoor we in het najaar zijn getroffen.

Nu kunnen individuele bedrijven meer gaan investeren in hun eigen pand om tot een betere beveiliging te komen, maar we kunnen ook kijken naar de mogelijkheden om het probleem opnieuw collectief aan te pakken. Groot voordeel hierbij is dat de infrastructuur reeds aanwezig is, dus de investering zal deze maal veel lager zijn dan destijds.

Daarom vinden wij het belangrijk dat u uw mening laat horen tijdens deze online sessie. Tevens kunt u al uw vragen rondom het thema veiligheid stellen aan de deelnemende specialisten.

Alleen samen kunnen we zorgen voor een betere veiligheid, dus meld u nu aan!

Met vriendelijke groet,

Erik Broeders
Bestuurslid VOG, werkgroep KVO-B

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.