Uitnoding VOG/KVO-B onlinesessie Veiligheid Industrieterreinen op 7 januari 2021

Aanstaande donderdag 7 januari om 16.00 uur organiseert de VOG een nieuwe Zoom sessie over de veiligheid van de industrieterreinen in de gemeente.

Tijdens deze sessie, waar wederom leden vanuit B & W, politie en beveiligingsdienst aan deel zullen nemen, willen we dieper in gaan op de problematiek rondom de veiligheid van de industrieterreinen.

In de vorige sessie hebben we met elkaar gesproken over de inbraakgolf van dit najaar en de oorzaken hiervan.

In deze sessie willen we de oplossing van het probleem in kaart brengen en de manier hoe dit aan te pakken. In het verleden is er op de industrieterreinen Dombosch een netwerk van camera’s aangebracht. Helaas is het collectief, die de investering hiervoor een aantal jaren geleden mogelijk heeft gemaakt, al jaren geleden gesneuveld. Hierdoor is een optimale inzet van het camerasysteem en de bemanning van een controle-unit en surveillance, financieel ontoereikend. Hierdoor raken we achterop t.o.v. omringende gemeenten, waar de laatste jaren meer is geïnvesteerd in veiligheid van de industrieterreinen. Dit met als gevolg een inbraakgolf waardoor we in het najaar zijn getroffen.

Nu kunnen individuele bedrijven meer gaan investeren in hun eigen pand om tot een betere beveiliging te komen, maar we kunnen ook kijken naar de mogelijkheden om het probleem opnieuw collectief aan te pakken. Groot voordeel hierbij is dat de infrastructuur reeds aanwezig is, dus de investering zal deze maal veel lager zijn dan destijds.

Daarom vinden wij het belangrijk dat u uw mening laat horen tijdens deze online sessie. Tevens kunt u al uw vragen rondom het thema veiligheid stellen aan de deelnemende specialisten.

Alleen samen kunnen we zorgen voor een betere veiligheid, dus meld u nu aan!

Met vriendelijke groet,

Erik Broeders
Bestuurslid VOG, werkgroep KVO-B

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.