Maak kennis met nieuw VOG-bestuurslid Debby Wentink!

Sinds een maand of twee is de VOG twee bestuursleden rijker. Onderneemsters Mariëlle Wirken en Debby Wentink zullen het bestuur de komende tijd versterken. Twee weken geleden maakten we kennis met Mariëlle, deze week is het tijd om Debby aan jullie voor te stellen!


Door Sara Berende


Debby komt oorspronkelijk uit de Achterhoek en woont ondertussen ruim 20 jaar in de gemeente Geertruidenberg. Ze is sinds 10 jaar mede-eigenaar van HUGO interieurvormgeving, een interieurarchitectenbureau gespecialiseerd in hospitality design, gevestigd in Raamsdonk. Debby heeft daarvoor als Arbeid- en Organisatiepsycholoog met name in grote organisaties gewerkt in de rol van trainer, coach en interimmanager.


Ruim 12,5 jaar geleden heeft haar man, Hugo Broeders, HUGO interieurvorming opgericht. “Vanaf het begin was ik al betrokken bij de onderneming, maar in eerste instantie vooral op de achtergrond. Omdat ik weinig kennis had van het vak, verdiepte ik me in alles wat te maken had met materialen en toepassingen en ik volgde cursussen en workshops.” Uiteindelijk werd Debby de contactpersoon voor alle toeleveranciers en vanuit die positie keek ze mee naar alles wat er in de onderneming gebeurde.


Inmiddels is Debby verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling binnen de onderneming en daarnaast houdt ze zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van haar collega’s. “Daar ligt ook de link naar mijn vorige baan.” Maar bovenal is ze sinds 10 jaar mede-eigenaar. “Na de keuze om mijn baan op te zeggen is het eigenlijk vanzelf gegaan, de rollen waren vooraf al bepaald dus dat proces liep vrij soepel. Je hebt de eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om je bedrijf en daarmee je werk in te richten. Ik vind het heel mooi dat je met het hele team iets creëert waar je je naam aan verbindt en waar je trots op kan zijn.”


Debby is al lang bekend met de VOG. In februari dit jaar woonde ze de nieuwjaarsborrel bij, waar toen een oproep werd gedaan voor nieuwe bestuursleden. “Ik had wel een ambitie om iets naast ons bedrijf te gaan doen, maar wist nog niet zo goed wat. De VOG sloot goed aan bij wat ik voor ogen had. Na de borrel ben ik me gaan verdiepen in de vereniging en ik kwam erachter dat de VOG eigenlijk veel meer doet dan ik in eerste instantie dacht. Ik wil daar vanuit mijn positie graag een bijdrage aan leveren en een invulling aan geven!”


Debby hoopt te bereiken dat ondernemers meer en beter weten wat de VOG voor hen kan betekenen. “Het is voor ons als bestuur belangrijk om meer inzicht te krijgen in onze leden en hun behoeftes. Daarop moeten we inspelen, daarmee creëren we als vereniging een grotere meerwaarde en zorgen we ervoor dat we van grotere betekenis zijn binnen de gemeente.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.