Jachthaven Dok 12: “Het is belangrijk om zelf de uitdaging erin te houden”

Bart van Rossum is 29 jaar en al bijna 10 jaar de eigenaar van Jachthaven Dok 12. Afgelopen jaren is Bart flink bezig met plannen voor een nieuw recreatiegebied. In januari heeft hij zijn zienswijze ingediend bij de gemeente voor een nieuw recreatiepark in het Amergebied. In dit artikel vertelt Bart meer over zijn carrière en over dit plan.

Door Sara Berende

Bart komt uit Raamsdonksveer en was al op jonge leeftijd bezig met boten. “Op mijn 14e lag ik al met een eigen bootje in deze haven en op mijn 17e begon ik zelfs al met de verkoop van rubberbootjes.” Maar al snel werd de jachthaven verkocht aan Thuisvester. De haven zou verdwijnen en er zouden woningen gebouwd worden. Door de crisis bleef het echter lang stil: “De jachthaven was een beetje verloren aan het gaan, de poort was altijd dicht.” Bart besloot een brief te schrijven aan Thuisvester: “Ik heb een poging gewaagd en me aangeboden als potentiële huurder.”

“Vanaf toen is het balletje gaan rollen. Thuisvester heeft vrij snel contact met mij opgenomen en zo ben ik met ze in gesprek geraakt. Na een paar jaar zijn we op een huurovereenkomst uitgekomen.” Bart moest nog 21 worden toen hij de huurder van de jachthaven werd. “In de eerste jaren heb ik vooral veel gewerkt en gespaard. Na een jaar of 4 heb ik de gesprekken weer opgepakt en heb ik de jachthaven ook met dank aan de Rabobank kunnen kopen.”

Na 10 jaar heeft Bart al een hoop ervaring als ondernemer. “Wat ik het fijnste vind als ondernemer is de vrijheid. Je hebt je eigen plekje en je kunt je eigen tijd indelen. Wel vind ik het belangrijk dat je als ondernemer de uitdaging erin houdt. Door zelf plannen te maken, daag je jezelf uit en kan je als ondernemer nieuwe dingen creëren.” Bart heeft dan ook ambitieuze plannen. Na een turbulent jaar en de misgreep naar Hermenzeil heeft hij in januari bij de gemeente zijn zienswijze ingediend voor een nieuw recreatiepark in de gemeente.

“Naast het exploiteren en beheren zijn we ons de laatste jaren meer aan het focussen op de ontwikkeling van nieuwe duurzame en recreatieve locaties. We zijn al langere tijd aan het zoeken naar een nieuwe plek waar we meer mogelijkheden hebben dan op Jachthaven Dok 12. We willen de verblijfsrecreatie toevoegen aan ons huidige aanbod op een locatie waar we de ruimte hebben om dit te realiseren. Eerder hadden we al plannen bij Hermenzeil en de Slikpolder, deze konden helaas niet doorgaan. Nu hebben we een plandocument ingeleverd bij de gemeente om een recreatiepark te ontwikkelen in het Amergebied.”

In het plan ligt de nadruk vooral op de diversiteit in de recreatie. “We willen alles bij elkaar brengen op één locatie. We willen daarom meer faciliteiten aanbieden, zodat het park 12 maanden per jaar aantrekkelijk is om te bezoeken.” Luxe vakantiewoningen in combinatie met een jachthaven, horeca en zwemstrand vormen het recreatiepark. Bart voegt toe dat het aanbod verblijfsrecreatie in de gemeente Geertruidenberg momenteel erg laag is. “En zeker omdat de gemeente een toeristische ambitie en visie heeft, kan het niet anders dat de gemeente enthousiast is over ons plan. We hopen dan ook op voldoende medewerking van de gemeente.”

 

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.