Extra steun voor ondernemers, culturele en creatieve sector

In de afgelopen weken zijn de maatregelen van het Kabinet in de strijd tegen het coronavirus verder aangescherpt. De gevolgen hiervan zijn voor iedereen te merken, maar een aantal (beroeps)groepen ondervindt veel financiële gevolgen. De gemeente Geertruidenberg voelt zich erg betrokken bij de ondernemers en dragen de culturele en creatieve sector een warm hart toe. Daarom willen ze extra maatregelen treffen om diverse doelgroepen financieel te ondersteunen of te ontlasten.

Precariobelasting

Over het jaar 2020 en van januari t/m oktober 2021 wordt er geen precariobelasting in rekening voor het gebruik van gemeentegrond bij horecaterrassen.

Toeristenbelasting

De betaling van toeristenbelasting over het jaar 2020 wordt op verzoek opgeschort tot en met de maand oktober 2021.

Gemeentelijke belastingen

Inwoners en ondernemers kunnen een verzoek indienen voor opschorting van de betaling van gemeentelijke belastingen. Vervolgens kunnen de betalingen opgeschort worden tot en met de maand oktober 2021. Nadien maakt de gemeente met betreffende inwoners/ondernemers betalingsafspraken.

Verlenging tijdelijke uitbreiding terrassen en afwijking bestemmingsplan voor de horeca

Om in horecabedrijven de 1,5 meter aan te kunnen houden, zijn er in het voorjaar van 2020 tijdelijke exploitatievergunningen afgegeven om de terrassen ruimer op te kunnen stellen. Om ook komend voorjaar en zomer op een verantwoorde wijze gasten te ontvangen, verlengt de gemeente de tijdelijke exploitatievergunningen automatisch tot en met de maand oktober 2021.

Regelingen ter ondersteuning van culturele en creatieve sector

Nederlandse gemeenten ontvangen van het Rijk eenmalig een budget dat zij kunnen inzetten om de lokale culturele infrastructuur te ondersteunen. Dit om te voorkomen dat essentiële creatieve en culturele bedrijven, organisaties en verenigingen door de gevolgen van corona hun activiteiten moeten stoppen. Deze regeling is bedoeld voor bedrijven, organisaties en verenigingen die het mogelijk niet redden. Bedrijven, organisaties of verenigingen die een actieve bijdrage leveren aan cultuur in onze gemeente en afkomstig zijn uit gemeente, kunnen een aanvraag indienen. De aanvrager dient de financiële gevolgen van corona te kunnen aantonen. Vanaf vrijdag 12 februari kan een aanvraag ingediend worden via de site: www.geertruidenberg.nl.

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.