Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Veiligheidsschoenen aan, reflecterend hesje om en veiligheidsbril op… 

Zo gingen wij afgelopen donderdag op bedrijfsbezoek bij VOG-lid VPK Group

Na de hartelijke ontvangst kregen we een mooie presentatie van locatiedirecteur Jan Willaert over de historie en toekomst van VPK Group en de productielocatie in Raamsdonksveer.

VPK Group werd opgericht in 1935 in Oudegem in België en VPK Packaging Raamsdonksveer werd opgericht in 1994. Ze zijn actief in 20 landen met meer dan 60 locaties zijn ze een van de grotere spelers op de markt. VPK is een internationale producent van o.a. kraftpapier, golfkarton en verpakkingen. Deze producten worden gemaakt van gerecycled papier; ideaal voor consumptiegoederen, voedingsmiddelen & dranken, e-commerce en industriële verpakkingen. Ook gaf hij inzage in de groei van het bedrijf, de duurzame doelen die de onderneming heeft en hoe ze hun CO2-voetafdruk de komende jaren gaan verkleinen. 

Na de presentatie werden er nog enkele vragen gesteld, waarna het tijd was voor de rondleiding door de productiehallen. Als eerste kwamen we langs de productielijn voor golfkarton. Hier wordt het golfkarton geproduceerd wat verder in de fabriek gebruikt wordt voor de productie van diverse verpakkingen. Hier is in hoge mate geautomatiseerd, waarbij bijvoorbeeld de verpakkingslijnen volautomatisch worden voorzien van platen golfkarton.

Met een handige headset kregen we interessante informatie over de machines waar we langs liepen en hoorden we indrukwekkende cijfers over de productiecapaciteit en snelheid waarmee de machines draaien. Zo kunnen ze 65.000 m2 golfkarton per uur produceren (dat is ongeveer 10 voetbalvelden)! 

Om de middag af te sluiten kregen we heerlijke kleine hapjes, met natuurlijk een drankje. Tijdens en na het eten was er volop gelegenheid tot netwerken. 

Wij willen de heer Willaert en aanwezige medewerkers van VPK hartelijk danken voor de interessante presentatie, de rondleiding en de goed verzorgde borrel!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten