Slijterij Quist: “We runnen de winkel met veel humor”

Rene en Petra Quist runnen samen ‘Slijterij Jan & Rene Quist’, een authentieke slijterij aan de Markt 13 in Geertruidenberg. Na 38 jaar in hetzelfde pand te hebben gezeten, is het tijd voor verandering. Begin juni zullen Rene en Petra verhuizen naar hun nieuwe pand te Markt 37. In dit artikel vertellen Rene en Petra over hun slijterij en de verhuizing.

Door Sara Berende

Zo’n 38 jaar geleden opende Jan Quist, de vader van Rene, de slijterij aan de Markt in Geertruidenberg. Een aantal jaar later ging de gezondheid van Jan achteruit, waardoor Rene zijn moeder kwam ondersteunen in de slijterij. “Ik zat op de LTS en het was eigenlijk nooit de bedoeling om in de zaak van mijn vader te gaan werken. Maar ik had er erg veel plezier in en ben er nooit meer weg gegaan.” Door cursussen te volgen en ervaring op te doen heeft Rene gaandeweg het vak geleerd.

Na eerst in loondienst te hebben gewerkt, nam Rene na een jaar of 5 de slijterij over. In 2011 is oprichter Jan Quist helaas te komen overlijden. Toen is Petra, de vrouw van Rene, er in de winkel bij gekomen. Samen runnen zij nu de slijterij, nog steeds in het pand te Markt 13 in Geertruidenberg. Maar daar komt snel verandering in. Begin juni zullen Petra en Rene namelijk hun slijterij openen in hun nieuwe pand verderop: Markt 37.

“De ambitie voor een grotere zaak is er al langer, dus toen dit pand voor de tweede keer op ons pad kwam, hebben we de knoop doorgehakt”, aldus Rene. Met de verhuizing krijgen Petra en Rene er ruim 100 m³ aan ruimte bij. Dat zorgt o.a. voor een uitgebreider assortiment: “Van 1200 producten gaan we nu naar een aantal van ongeveer 3000.” Maar ook het interieur wordt aangepakt. Met nieuwe stellingen en een likje verf krijgt de winkel weer een frisse uitstraling.

Daarnaast is er in de nieuwe winkel ruimte voor het organiseren van wijn- en whiskyproeverijen en workshops voor kleine groepen. Eerder was dit niet mogelijk vanwege tekort aan ruimte, wel geven Petra en Rene proeverijen op locatie. “Naast het runnen van de winkel, doen we veel andere activiteiten. Zo bezorgen we bij mensen thuis, verzorgen we de drank op feestjes en borrels en maken we relatiegeschenken voor bedrijven”, aldus Petra.

De slijterij zelf is voor mensen ook meer dan alleen een winkel, zo vertelt Petra: “Onze winkel is een beetje een buurthuis geworden voor mensen. We bieden in de winkel een luisterend oor en hebben altijd tijd om even een praatje te maken.” Het contact met de klanten is ook één van de redenen waarom ze het hebben van een eigen zaak zo leuk vinden. “We runnen de winkel met veel humor. Er wordt veel gepraat en gelachen, daar genieten we echt van.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.