Psychologenpraktijk Timmers: “We zijn een kleinschalige, lokale aanbieder met een breed aanbod”

Deze week introduceren we weer een nieuw lid binnen onze vereniging: Psychologenpraktijk Timmers. Dagmar Timmers en Gerda van Reenen zijn samen de praktijkhouders en werken al jaren in de psychologie. In dit artikel vertellen ze over hun praktijk en hoe ze zichzelf zien als zorgondernemers.

Door Sara Berende

Dagmar Timmers is GZ-psycholoog, neuropsycholoog en ouderbegeleider en sinds 2006 praktijkhouder. De praktijk is van origine een familiebedrijf, opgericht door Mw. Dr. Dorothea Timmers-Huigens. Zij begon ongeveer 40 jaar geleden een eigen praktijk aan huis. Haar jongste zoon, Dagmar Timmers, kreeg hierdoor ook snel interesse en ambitie voor het vak. Tijdens zijn studie op de universiteit kreeg hij kriebels om de praktijk van zijn moeder over te nemen en voort te zetten. De slaapkamers in het huis werden spreekkamers en de praktijk werd al snel een serieuze onderneming.

In 2007 werd de praktijk gevestigd in Oosterhout op advies van een collega. Door de verhuizing kon Dagmar de praktijk uitbreiden. Er werd personeel aangenomen, waardoor er ook meer specialismen aangeboden konden worden. Sinds november 2020 zit de praktijk ook in Raamsdonksveer, aan de Haven. “Ik vind het lokale aspect van de praktijk heel belangrijk. We willen een kleinschalige, lokale aanbieder zijn met een heel breed aanbod. Dat is een unieke combinatie”, vertelt Dagmar.

“Ik ben erg nieuwsgierig aangelegd en dat komt goed tot zijn recht in een eigen praktijk.”

In 2017 sluit masterpyscholoog Gerda van Reenen zich aan bij de praktijk. Ze krijgt een relatie met Dagmar en vanaf 2018 zijn ze samen de houders van de praktijk. Samen met Dagmar zette ze de praktijk op in Raamsdonksveer. Zowel Dagmar als Gerda zijn het ondernemerschap ingerold. Gerda: “Ook ik wilde ooit wat met een eigen praktijk doen. Ik ben erg nieuwsgierig aangelegd en dat komt goed tot zijn recht in een eigen praktijk.”

De basis van de praktijk ligt bij de zorgondersteuning voor ouder(s) en kinderen. Dat specialisme staat nog steeds centraal binnen de praktijk, maar het zorgaanbod is inmiddels flink uitgebreid. Zo richt de praktijk zich nu ook op de volwassenen en is er voor de gezinnen ruimte voor begeleiding  onder de naam ‘Leren door Ervaring’, naast de gesprekken. Een ander mooi initiatief van Dagmar en Gerda is ‘Stichting Kumbaya’. Via deze stichting bieden Dagmar en Gerda begeleid wonen aan in Raamsdonk voor jongvolwassenen tussen de 18 en 24 jaar.

Dagmar en Gerda hebben een hele heldere visie binnen hun praktijk. Ze  onderscheiden zich van andere praktijken door innovatief te zijn. Beide praktijkhouders passen graag nieuwe technieken toe in het zorgaanbod. Daarnaast vinden ze het belangrijk om kennis met elkaar te delen en bij te dragen aan de ontwikkeling van hulpverleners.

“We mogen onze succesformule niet uit het oog verliezen.”

Ondanks het brede aanbod van de praktijk en de heldere visie geven Dagmar en Gerda aan dat ze nog niet staan waar ze willen staan. “Er zitten nog wat dingen in het vat, maar je verplaatst ook elke keer je punt”, aldus Dagmar. “Er komen telkens ideeën bij, maar we mogen onze succesformule niet uit het oog verliezen. We zijn tevreden over onze locaties en ruimtes, we zitten op een centrale plek en dat willen we ook graag. We mogen als psychologenpraktijk zichtbaar zijn in het centrum.”

Psychologenpraktijk Timmers is een nieuw lid binnen de VOG. Dagmar en Gerda zien zichzelf als volwaardige ondernemers, ondanks dat winst niet het doel is binnen hun  organisatie. “De zorg is een onderneming en een bedrijf op zichzelf. We zijn ondernemers, alleen dan in de zorg!” Door zich aan te sluiten bij de VOG hopen ze binnen Raamsdonksveer zichtbaarder te worden en hun netwerk uit te breiden.

 

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.