Zoveel camera’s hangen er in jouw gemeente

In West-Brabant hangen de meeste geregistreerde beveiligingscamera’s in de gemeente Nieuw berichtRucphen. Het zijn er 19,5 per duizend inwoners.

Foto ter illustratie. © Shutterstock

Het gaat daarbij om zowel publieke camera’s van bijvoorbeeld de gemeente als camera’s van particulieren, die vaak aan de buitenkant van een huis of bedrijf hangen. In het onderzoek dat is uitgevoerd door techsite VPNGids.nl zijn alleen camera’s meegeteld die bij de politie zijn geregistreerd.

Na Rucphen hangen in West-Brabant de meeste camera’s per duizend inwoners in Roosendaal. Het zijn er 16. In de gemeente Moerdijk hangen er 11 per duizend inwoners en in Breda hangen er 9,6 per duizend inwoners. In de gemeente Bergen op Zoom zijn het er aanzienlijk minder: 6,8 per duizend inwoners.

Hoeveel hangen er in jouw gemeente?
Benieuwd hoeveel geregistreerde beveiligingscamera’s er in jouw gemeente hangen? Klik hier om het kaartje te bekijken.

Naar schatting van de politie hangen er volgens VPNGids.nl in het hele land ruim 1,5 miljoen beveiligingscamera’s, waarvan er 228 duizend bij de politie geregistreerd zijn. Dat registreren gebeurt voor de politie: zij kunnen zo na een misdrijf snel nagaan of er camerabeelden zijn gemaakt.

Van de geregistreerde camera’s in Nederland is ruim 80 procent eigendom van bedrijven. Zo’n 12 procent is van particulieren en 7,5 procent is in handen van de overheid. Volgens het onderzoek is bijna 90 procent van de camera’s op de openbare weg gericht en is de gemiddelde bewaartijd van de beelden gemiddeld 23 dagen.

Bron: BN De Stem – Iris van den Berg 16-12-19

Zie ook: VPNgids.nl

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.