Zoektocht naar een nieuwe schaapsherder

John Sterrenburg zoekt nog steeds een collega schaapsherder: ‘Met mensen die hun leven willen omgooien, kan ik niets’

Schaapsherder John gaat voorop en de kudde volgt

Nog geen week geleden plaatste schaapsherder John Sterrenburg uit Rosmalen een oproep dat hij op zoek was naar een collega schaapsherder. Voor de niet-alledaagse vacature hebben zich inmiddels twaalf kandidaten gemeld, maar dé kandidaat zit er nog niet tussen. De nieuwe schaapsherder gaat in het najaar aan de slag met twee kuddes schapen in de regio Geertruidenberg/Oosterhout.

“Ik ben niet ontevreden over het aantal reacties, dit had ik wel verwacht”, zegt schaapsherder John Sterrenburg. “Een kwart van die groep zou ik nog wel iets kunnen bijbrengen, maar met de rest kan ik helemaal niks. Het overgrote deel van die sollicitanten bestaat namelijk uit mensen die een ander leven willen. Die willen het roer radicaal omgooien, daar heb ik niets mee.”

Nieuwe herder nodig voor nieuw gebied
De Brabantse schaapsherder, die al jaren met z’n kuddes actief is in de regio Nieuwegein, heeft een nieuwe collega nodig omdat hij in het najaar ook aan de slag gaat in de regio Geertruidenberg/Oosterhout. “Het gaat om twee kuddes met in totaal zo’n driehonderd schapen.”

LEES OOK: Vacature schaapsherder, je moet van dieren houden en niet zeuren

Beroep wordt geïdealiseerd
Dat het best moeilijk is om aan een goede schaapsherder te komen, heeft te maken met het idealiseren van het beroep, vindt John. “De mensen die reageren, menen het wel serieus, maar onderschatten hoe zwaar en moeilijk de baan is. Als je bijvoorbeeld met je administratie bezig bent, moet je er weer vanaf omdat een schaap moeilijk doet, ziek is geworden of is weggelopen. Ook moet je overleggen met opdrachtgevers: hoe kort de begroeiing moet worden, maar ook waar je wel of niet kunt grazen. Je bent nooit klaar.”

Ondanks ‘het gemopper’ is het volgens John wel de mooiste baan van de wereld.

Bron: Omroep Brabant – Rob Bartol 17 juli 2019

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.