Zeer beperkte bevolkingsgroei Geertruidenberg

Ook in Noord-Brabant neemt tot 2035 vooral in de steden de bevolking toe. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Toename en afname bevolking in Brabant tot 2035. © Screenshot LocalFocus

In Eindhoven gaat het om een toename van 16,4 procent, zo is de verwachting. In Breda gaat het om 10,8 procent, Tilburg groeit 9,8 procent en Den Bosch 8,6 procent. Ook in gemeenten als Helmond (11,8 procent), Oss (11 procent), Steenbergen (10.2 procent), Someren (10,9 procent) en Waalwijk (10,4 procent) is er sprake van groei.

Over het algemeen groeien gemeenten met minder inwoners en die wat verder van grote steden liggen, minder hard. Soms is er sprake van krimp. Bijvoorbeeld Haaren (5 procent), Landerd (4,2 procent) Hilvarenbeek (3 procent) kennen een behoorlijke afname. Voorbeelden van andere gemeenten met een voorspelde afname: Moerdijk, Woensdrecht, Alphen Chaam, Waalre en Geldrop-Mierlo.

Klik hier om pagina op BN De Stem te openen.

Bron: BN De Stem – Dennis Nuiten 10-09-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.