Woningfotograaf Ria Keijzers: “Leukste werk dat ik ooit heb gedaan”

Ria Keijzers is het gezicht van ‘de Woningfotograaf Brabant’. In dit artikel vertelt ze haar verhaal.

Door Sara Berende

Ria woont in Raamsdonk en is eigenaresse van ‘de Woningfotograaf Brabant’. Ze heeft op de Design Academy in Eindhoven gezeten en na haar opleiding heeft ze als ontwerpster in de textielindustrie gewerkt. Toen Ria haar twee adoptiezoontjes kreeg, is ze gestopt met werken. Na een tijdje begon ze met het maken van websites voor kleine bedrijven, zodat ze wat kon verdienen. In eerste instantie leverden de klanten zelf hun foto’s aan, maar toen een klant aan haar vroeg of zij de foto’s wilde maken van hun B&B, beviel dat haar zo goed dat ze zich vanaf toen heeft gericht op fotografie!

Portret Ria VOGOp de Design Academy en door het volgen van cursussen heeft Ria de basis van het vak geleerd. Voor de fijne kneepjes van het vak zoekt Ria veel op internet. Ze legt uit dat je in de fotografie nooit uitgeleerd raakt en je telkens bij de tijd moet blijven met de nieuwste technieken en ontwikkelingen in het vakgebied.

Ria vertelt dat het werk wat ze nu doet het leukste is dat ze ooit heeft gedaan. Ze vindt het ontzettend leuk dat het korte opdrachten zijn en dat ze zelf het tempo van haar werk kan bepalen. Ze komt in allerlei soorten huizen en ontmoet veel mensen met elk hun eigen verhaal. Ze vindt het dan ook heel bijzonder dat mensen hun huis voor haar open stellen en haar de ruimte geven om de mooiste foto’s te kunnen maken.

Ook Ria merkt de gevolgen van de coronacrisis. De meeste opdrachten gaan via makelaars en omdat zij nog doorwerken, krijgt Ria nog opdrachten binnen. Wel past ze zich aan als ze huizen bezoekt om te fotograferen. Zo houdt ze voldoende afstand en draagt ze handschoentjes, waarmee ze haar eigen gezondheid en de gezondheid van haar klanten wil beschermen.

Ria is een zelfstandige vrouw en heeft gelukkig nog nooit te maken gehad met de nog bestaande ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven. Wel vindt ze het “totale onzin” dat zoiets nog bestaat. Ze voegt eraan toe dat deze ongelijkheid er vroeger natuurlijk ook was, niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis. Gelukkig is er nu aandacht voor en de bereidheid om het te veranderen.

Tot slot was ik benieuwd of Ria nog tips had voor beginnende ondernemers: “Besef dat het niet in één keer zal lopen zoals je wilt.” Er zullen tegenslagen zijn en je moet er dus tegen kunnen dat er periodes zullen zijn dat het minder gaat en je je aanbod misschien aan moet passen. Ria geeft daarnaast ook aan dat het belangrijk is om mee te veranderen met de tijd en nieuwe ontwikkelingen in de gaten te houden.

De prachtige foto is natuurlijk gemaakt door Ria zelf.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.