‘Windmolens? Dan wel natuurcompensatie’

Dijkversterking, zandwinning, de nieuwe hoogspanningsleiding, Hooipolder Plus, plannen voor zonnevelden bij RWE en nu windmolens.

Er staan de gemeente Geertruidenberg nog heel veel ingrepen in het landschap te wachten. Maar wat ontbreekt is natuurcompensatie.

Dat vindt de Natuurfederatie Geertruidenberg, die bij monde van Peter Verwaters tijdens de afgelopen raadsvergadering een pleidooi hield voor bescherming van de natuur. Hij haakte aan op de plannen voor windmolenparken in het Amergebied en tussen de polder van Raamsdonksveer en Waspik. Geertruidenberg wil de regie overnemen van de provincie, omdat de plannen anders worden opgelegd.

Een goed idee, vindt Verwaters, maar al die ‘stapelefecten’ van projecten zetten de biodiversiteit verder onder druk. Hij: ,,Door bomenkap van TenneT in het PNEM-bos en in de wijken is al 50 procent vegetatie verdwenen. Evenmin is er van de uitvoerder van de A27, Rijskwaterstaat, groene compensatie te verwachten.’ Zijn pleidooi: ,,Probeer alle projecten in de openbare ruimte alleen nog natuurinclusief uit te voeren. Het woord natuurcompensatie moet onderdeel zijn van alle projecten die nog komen.” De raad neemt 28 maart een besluit over windmolens.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 14-03-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.