‘Windmolens? Dan wel natuurcompensatie’

Dijkversterking, zandwinning, de nieuwe hoogspanningsleiding, Hooipolder Plus, plannen voor zonnevelden bij RWE en nu windmolens.

Er staan de gemeente Geertruidenberg nog heel veel ingrepen in het landschap te wachten. Maar wat ontbreekt is natuurcompensatie.

Dat vindt de Natuurfederatie Geertruidenberg, die bij monde van Peter Verwaters tijdens de afgelopen raadsvergadering een pleidooi hield voor bescherming van de natuur. Hij haakte aan op de plannen voor windmolenparken in het Amergebied en tussen de polder van Raamsdonksveer en Waspik. Geertruidenberg wil de regie overnemen van de provincie, omdat de plannen anders worden opgelegd.

Een goed idee, vindt Verwaters, maar al die ‘stapelefecten’ van projecten zetten de biodiversiteit verder onder druk. Hij: ,,Door bomenkap van TenneT in het PNEM-bos en in de wijken is al 50 procent vegetatie verdwenen. Evenmin is er van de uitvoerder van de A27, Rijskwaterstaat, groene compensatie te verwachten.’ Zijn pleidooi: ,,Probeer alle projecten in de openbare ruimte alleen nog natuurinclusief uit te voeren. Het woord natuurcompensatie moet onderdeel zijn van alle projecten die nog komen.” De raad neemt 28 maart een besluit over windmolens.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 14-03-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.