Wat is het verlanglijstje voor burgemeester Marian Witte?

Een burgemeester die de kloof (brug) tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer gaat dichten.

© Pix4Profs/Marcel Otterspeer

En of Marian Witte ook camerabeveiliging weer op de agenda wil zetten. Betrokken inwoners presenteren hun verlanglijstje voor de nieuwe burgemeester die vrijdag aantreedt.

Danny Jansen (tv-kok) – Vernieuwing

Danny Jansen
Danny Jansen © Danny Jansen
,,Ik hoop dat de nieuwe burgemeester een krachtig beleid voert. Dat de politiek zich niet meer druk maakt om kleine dingen of doet aan vriendjespolitiek.”

“Als burger merk ik dat eenlingen soms de dienst uit maken. Als één iemand klaagt wordt hij op zijn wenken bediend. Een voorbeeld? Ik woon vlakbij de kerk op de Markt van Den Berg. Van de ene op de andere dag slaat de kerkklok niet meer elk kwartier. Hoezo? Wie had daar last van? Wie heeft dit besloten? Het is toch van de gekke: je woont in een historische stad, wees trots op die kerkklok! Dit is echt de afdeling klein leed, oude politiek. Het is tijd voor vernieuwing en tijd voor een jonge burgemeester.‘’

Dolly Krabbendam (winkelier To Daze) – Eenzaamheid

Dolly Krabbendam
Dolly Krabbendam © Er gebeuren zoveel leuke dingen!
,,Ik hoop dat de nieuwe burgemeester de kloof tussen de drie dorpen gaat dichten. Dat die nog steeds bestaat, vind ik ongelooflijk! Er bestaat zoveel afgunst. Dan hoor je zeggen dat al het geld naar Geertruidenberg gaat omdat we hier een zomertoer hebben of andersom dat alleen Raamsdonksveer profiteert van de Veerse Dag. De mensen komen de brug niet over! In plaats van dat ze zien dat er zoveel leuke dingen gebeuren!”

“En dan is er nog iets, wat mij persoonlijk raakt: ik zie veel eenzaamheid om mij heen. Zelfs van mijn oudste zoon, die licht gehandicapt is en in Raamsdonksveer woont, moest ik laatst horen dat hij best eenzaam is. Ik ben gaan denken.. waar moet je heen? Vroeger had je dorpshuis de Haven… gewoon een plek waar mensen binnen kunnen lopen, voor een praatje. Ik wil daar echt mijn nek voor uitsteken. Misschien wel samen met de burgemeester.”

Thosha van der Maas (raadslid VVD) – Dossiers

Thosha van der Maas.
Thosha van der Maas.
,,Er liggen hier nog een paar dossiers waar de nieuwe burgemeester invloed op kan uitoefenen of bij kan sturen. Zoals bij de verkoop van Hermenzeil of knooppunt Hooipolder. Wij wilden het liefst helemaal geen verkeerslichten, we hebben nog maar driekwart bereikt van wat we willen. Ik geloof er vast in dat zolang een plan nog niet wordt uitgevoerd er nog veel te onderhandelen valt.”

“Waar ik ook tegenaan loop is de efficiency, of liever het gebrek eraan. We hadden een infoavond over de jeugdzorg, dan zie je dat heel veel organisaties en mensen zich hiermee bezighouden. Dat geldt ook voor de ambtelijke organisatie: wij zouden die graag eens onder de loep laten nemen. Zitten de juiste mensen op de juiste plek en in de juiste aantallen? Of is er echt een capaciteitstekort? Te vaak horen wij dat wij voor bepaalde dossiers binnen het gemeentehuis niet over de juiste kwaliteit beschikken. Wat is hier aan de hand? Het is voor Marian best interessant om zich hier eens in te verdiepen.”

Mirjam de Groot (raadslid Morgen!) – Zware dobber

Mirjam de Groot, raadslid
Mirjam de Groot, raadslid © Mirjam de Groot
,,Ik ben blij dat er weer een vrouw komt. Met alleen mannen in het college heb je geen goede afspiegeling van de maatschappij. Ze krijgt wel een zware post, ik hoop dat ze Geertruidenberg niet onderschat. Ze krijgt te maken met raadsleden die op de stoel van de wethouder gaan zitten. Maar ook met raadsleden die denken dat ze alles beter weten. Die onderzoeken van mensen die hiervoor gestudeerd hebben, aan hun laars lappen. Ga er maar aan staan.”

“Met haar eerste vergadering wordt ze meteen in het diepe gegooid. De begrotingsraad, waarbij we impopulaire maatregelen moeten nemen. En dan zijn er ook nog verenigingen die het onderste uit de kan willen halen voor hun tak van sport, handbal, voetbal, de Oudheidkundige Kring. Allemaal doen ze hun zegje. Dat manoeuvreren in de raad wordt een zware dobber.’’

Louis de Wit (voorzitter ondernemers VOG) – Camera’s

“En dan is er nog het toerisme, waar Geertruidenberg veel te weinig de vruchten van plukt. Een historische stad in combinatie met de Biesbosch biedt dynamische kansen. Maar waar blijft de ontwikkeling van de Donge-oevers, waar is het stadsstrand? Nederland groeit in leisure en vrijetijdsbeleving, maar in Geertruidenberg blijven we achter. Ik zou best een uurtje met de burgemeester boven de kaart willen hangen…’’

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 02-10-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.